Kaastaart in een glas met cranberry
Kaastaart in een glas is snel te maken, smaakt aromatisch, is rijk maar toch licht, vertrouwd en toch een tikkeltje anders.
Bereidingstijd 30 minuten min
Rusttijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch
Voor de cranberry's
- 150 g cranberry's
- 1 mandarijn rasp en sap
- water evenveel als het mandarijnsap
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels grand marnier of cointreau
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 steranijs
Voor de bodem
- 50 g boter
- 100 g boterwafeltjes
Voor het kaasmengsel
- 185 g roomkaas type philadelphia
- 1 mandarijn alleen de zeste
- 2 theelepels vanille-extract
- 3 eetlepels bloemsuiker
- 1 ei gesplitst
- 100 ml room
Direct in je mandje bij
Voor de cranberry's
Doe alle ingrediënten in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
Laat 4 minuten doorkoken, neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Voor de bodem
Smelt 50 g boter op een zacht vuur.
Hou 2 boterwafels apart en cutter de andere fijn.
Meng er de gesmolten boter door tot je de textuur van nat zand krijgt.
Verdeel over 4 glaasjes.
Voor het kaasmengsel
Meng roomkaas met mandarijnrasp, vanille-extract en bloemsuiker.
Klop het eigeel los en meng door het kaasmengsel.
Klop het eiwit stijf en spatel erdoor.
Klop de room op tot yoghurtdikte en spatel er ook door.
Verdeel het kaasmengsel over de koekjesbodem.
Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor de afwerking
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Leg de boterwafels op een rooster en zet ze 5 minuten in de oven. Ze worden nu plooibaar.
Neem uit de oven en snijd onmiddellijk in 4 driehoeken. Eens ze afgekoeld zijn, worden ze weer hard en kan je ze niet meer snijden.
Neem de mini-kaastaartjes uit de koelkast.
Verdeel er de cranberrysaus over.
Steek er een boterwafel-driehoekje in.
Serveer kaastaart in een glas met cranberry.
Trefwoord boterwafels, cranberry's, kaastaart, kaneel, mandarijn, roomkaas, veenbessen