Ga terug
+ servings
Kaastaart in een glas met cranberry

Kaastaart in een glas met cranberry

Kaastaart in een glas is snel te maken, smaakt aromatisch, is rijk maar toch licht, vertrouwd en toch een tikkeltje anders.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • foodprocessor
  • 4 glaasjes

Ingrediënten
  

Voor de cranberry's

  • 150 g cranberry's
  • 1 mandarijn rasp en sap
  • water evenveel als het mandarijnsap
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels grand marnier of cointreau
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 steranijs

Voor de bodem

  • 50 g boter
  • 100 g boterwafeltjes

Voor het kaasmengsel

  • 185 g roomkaas type philadelphia
  • 1 mandarijn alleen de zeste
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 eetlepels bloemsuiker
  • 1 ei gesplitst
  • 100 ml room

Instructies
 

Voor de cranberry's

  • Doe alle ingrediënten in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
  • Laat 4 minuten doorkoken, neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de bodem

  • Smelt 50 g boter op een zacht vuur.
  • Hou 2 boterwafels apart en cutter de andere fijn.
  • Meng er de gesmolten boter door tot je de textuur van nat zand krijgt.
  • Verdeel over 4 glaasjes.

Voor het kaasmengsel

  • Meng roomkaas met mandarijnrasp, vanille-extract en bloemsuiker.
  • Klop het eigeel los en meng door het kaasmengsel.
  • Klop het eiwit stijf en spatel erdoor.
  • Klop de room op tot yoghurtdikte en spatel er ook door.
  • Verdeel het kaasmengsel over de koekjesbodem.
  • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de afwerking

  • Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  • Leg de boterwafels op een rooster en zet ze 5 minuten in de oven. Ze worden nu plooibaar.
  • Neem uit de oven en snijd onmiddellijk in 4 driehoeken. Eens ze afgekoeld zijn, worden ze weer hard en kan je ze niet meer snijden.
  • Neem de mini-kaastaartjes uit de koelkast.
  • Verdeel er de cranberrysaus over.
  • Steek er een boterwafel-driehoekje in.
  • Serveer kaastaart in een glas met cranberry.
Trefwoord boterwafels, cranberry's, kaastaart, kaneel, mandarijn, roomkaas, veenbessen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!