Ga terug
+ servings
Flan karamel met kokos, bloedsinaasappel en witte chocolade

Flan karamel met kokos, sinaasappel en witte chocolade

Deze flan karamel met kokos krijgt een vleugje sinaasappel en witte chocolade me. Een origineel dessert dat fris smaakt.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 40 minuten
Oventijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch, Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 ramequins

Ingrediënten
  

Voor de karamel

  • 125 g suiker
  • 75 g sap van bloedsinaasappel

Voor de flan

  • 250 ml kokosmelk
  • 1 bloedsinaasappel alleen de zeste
  • 50 g suiker
  • 2 eieren

Voor de afwerking

  • geraspte witte chocolade
  • partjes bloedsinaasappel

Instructies
 

Voor de karamel

  • Neem een grote kom en doe er een beetje suiker in. Zet op zacht vuur en laat de suiker zachtjes smelten.
  • Wanneer alle suiker gesmolten is, voeg je nog een beetje toe.
  • Laat opnieuw smelten. Herhaal tot alle suiker gesmolten en gekarameliseerd is.
  • Warm intussen het sinaasappelsap op.
  • Blus de karamel met het sap. Let op: dit kan spatten!
  • Laat op een zacht vuur doorkoken tot je opnieuw een gladde karamel krijgt.
  • Verdeel over 4 ramequins.

Voor de flan

  • Verwarm de oven voor op 140 °C.
  • Verhit de kokosmelk samen met de sinaasrasp op zacht vuur.
  • Klop intussen de eieren los met de suiker.
  • Als de kokosmelk kookt, giet je die zachtjes en al roerend op de eieren. Verwijder het schuim en verdeel over de ramequins.
  • Zet de ramequins in een ovenschaal.
  • Vul deze met kokend water.
  • Zet de schaal 40 minuten in de oven.
  • Laat de flans een beetje afkoelen op een rooster.

Voor de afwerking

  • Ontvorm op een bord.
  • Serveer met partjes bloedsinaasappel en geraspte witte chocolade.
Trefwoord kokosmelk, sinaasappel, witte chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!