Ga terug
–+ servings
Carpaccio van coquille met pompoen en curry

Carpaccio van coquille met pompoen en curry

Als je deze carpaccio van coquille op tafel zet, zullen je gasten nooit durven vermoeden dat je er slechts een half uurtje aan besteed hebt.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Marineertijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Visgerecht, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • zeef
  • pan

Ingrediënten
  

Voor de coquilles

  • 6 coquilles
  • 2 stengels citroengras
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie

Voor de currysaus

  • 200 ml room
  • 1 cm gember grof gesneden
  • 1 theelepel currypoeder
  • peper en zout

Voor de pompoen

  • 200 g butternut
  • olijfolie
  • 1 cm gember
  • peper en zout

Om af te werken

  • cress naar keuze, ik nam van rock chives

Instructies
 

Voor de coquilles

  • Snijd de coquilles in fijne plakjes en leg in een diep bord.
  • Snijd het citroengras grof en verdeel over de coquille.
  • Giet er sojasaus en olijfolie over.
  • Meng goed, dek af en laat minstens 30 minuten marineren.

Voor de currysaus

  • Breng de room met gember en curry aan de kook.
  • Eens de room kookt, zet je het vuur uit en laat je de room 20 minuten infuseren.
  • Zeef en kruid bij met peper en zout.

Voor de pompoen

  • Snijd de butternut in kleine blokjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie op hoog vuur.
  • Bak er de pompoen in aan, rasp er de gember bij en kruid met peper en zout.
  • Neem van het vuur als de blokjes beetgaar zijn.

Voor de afwerking

  • Dresseer de pompoenblokjes op vier borden in een dresseerring.
  • Laat de coquille even uitlekken, verwijder het citroengras en leg op de pompoen.
  • Verdeel er een toefje cress over.
  • Druppel er wat currysaus rond.
  • Serveer de carpaccio van coquille met pompoen en curry.
Trefwoord citroengras, coquille, curry, gember, pompoen, sojasaus
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!