Carpaccio van coquille met pompoen en curry
Als je deze carpaccio van coquille op tafel zet, zullen je gasten nooit durven vermoeden dat je er slechts een half uurtje aan besteed hebt.
Bereidingstijd 30 minuten min
Marineertijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Visgerecht, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Voor de coquilles
- 6 coquilles
- 2 stengels citroengras
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels olijfolie
Voor de currysaus
- 200 ml room
- 1 cm gember grof gesneden
- 1 theelepel currypoeder
- peper en zout
Voor de pompoen
- 200 g butternut
- olijfolie
- 1 cm gember
- peper en zout
Om af te werken
- cress naar keuze, ik nam van rock chives
Direct in je mandje bij
Voor de coquilles
Snijd de coquilles in fijne plakjes en leg in een diep bord.
Snijd het citroengras grof en verdeel over de coquille.
Giet er sojasaus en olijfolie over.
Meng goed, dek af en laat minstens 30 minuten marineren.
Voor de currysaus
Breng de room met gember en curry aan de kook.
Eens de room kookt, zet je het vuur uit en laat je de room 20 minuten infuseren.
Zeef en kruid bij met peper en zout.
Voor de pompoen
Snijd de butternut in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olijfolie op hoog vuur.
Bak er de pompoen in aan, rasp er de gember bij en kruid met peper en zout.
Neem van het vuur als de blokjes beetgaar zijn.
Voor de afwerking
Dresseer de pompoenblokjes op vier borden in een dresseerring.
Laat de coquille even uitlekken, verwijder het citroengras en leg op de pompoen.
Verdeel er een toefje cress over.
Druppel er wat currysaus rond.
Serveer de carpaccio van coquille met pompoen en curry.
Trefwoord citroengras, coquille, curry, gember, pompoen, sojasaus