Zalm in gin-tonic met mierikswortelsaus
Deze zalm in gin-tonic kan je volledig vooraf bereiden, en kost weinig tijd of moeite. Een mooi voorgerecht voor het feestmenu.
Bereidingstijd 25 minuten min
Rusttijd 1 dag d 3 uur uur
Totale tijd 1 dag d 3 uur uur 25 minuten min
Gang Visgerecht, Voorgerecht
Keuken Zweeds
Voor de zalm
- 50 g zeezout
- 25 g suiker
- 2 citroenen alleen de rasp
- 1 limoen rasp en sap
- 2 bosjes dille
- 500 g zalmfilet zonder vel
- 1 eetlepel roze peperbolletjes
- 50 ml gin
- 150 ml tonic
Voor de rode bietensalade
- 1 rode biet voorgekookt of gepoft in de oven
- 2 appels granny smith
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- olijfolie
Voor de dressing
- 4 eetlepels zure room
- 2 eetlepel mierikswortelpasta
- 1/2 citroen alleen het sap
- zwarte peper
Direct in je mandje bij
Voor de zalm
Meng zeezout, suiker en citrusrasp.
Leg de helft van de dille op de bodem van een grote, afsluitbare doos.
Leg er de zalm op.
Bedek met het zout-suiker-citrusmengsel en de roze peperbolletjes.
Meng in een kommetje gin, tonic en limoensap, en giet over de zalm.
Bedek met de rest van dille.
Sluit de doos af en zet 20 à 24 uur in de koelkast.
Haal de zalm uit de doos, laat een beetje uitlekken, wrijf de kruiden eraf, en rol in een schone keukenhanddoek.
Laat enkele uren tot 2 dagen rusten in de koelkast.
Trefwoord aardappelpuree, appel, dille, gin, mierikswortel, rode biet, tonic, zalm