Ga terug
+ servings
Zalm in gin-tonic met mierikswortelsaus

Zalm in gin-tonic met mierikswortelsaus

Deze zalm in gin-tonic kan je volledig vooraf bereiden, en kost weinig tijd of moeite. Een mooi voorgerecht voor het feestmenu.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 1 dag 3 uur
Totale tijd 1 dag 3 uur 25 minuten
Gang Visgerecht, Voorgerecht
Keuken Zweeds
Porties 4 personen

Equipment

  • grote, afsluitbare doos

Ingrediënten
  

Voor de zalm

  • 50 g zeezout
  • 25 g suiker
  • 2 citroenen alleen de rasp
  • 1 limoen rasp en sap
  • 2 bosjes dille
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 1 eetlepel roze peperbolletjes
  • 50 ml gin
  • 150 ml tonic

Voor de rode bietensalade

  • 1 rode biet voorgekookt of gepoft in de oven
  • 2 appels granny smith
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • olijfolie

Voor de dressing

  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepel mierikswortelpasta
  • 1/2 citroen alleen het sap
  • zwarte peper

Instructies
 

Voor de zalm

  • Meng zeezout, suiker en citrusrasp.
  • Leg de helft van de dille op de bodem van een grote, afsluitbare doos.
  • Leg er de zalm op.
  • Bedek met het zout-suiker-citrusmengsel en de roze peperbolletjes.
  • Meng in een kommetje gin, tonic en limoensap, en giet over de zalm.
  • Bedek met de rest van dille.
  • Sluit de doos af en zet 20 à 24 uur in de koelkast.
  • Haal de zalm uit de doos, laat een beetje uitlekken, wrijf de kruiden eraf, en rol in een schone keukenhanddoek.
  • Laat enkele uren tot 2 dagen rusten in de koelkast.

Voor de salade

  • Snijd rode biet en appel in dobbelsteentjes.
  • Meng met de witte wijnazijn en olijfolie.

Voor de dressing

  • Roer zure room, mierikswortel en citroensap door elkaar.
  • Kruid bij met zwarte peper.

Om te serveren

  • Serveer de zalm in gin-tonic met mierikswortelsaus en rode bietsalade.
Trefwoord aardappelpuree, appel, dille, gin, mierikswortel, rode biet, tonic, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!