Ga terug
–+ servings
Coquilles met pompelmoes en granaatappel in 3 glaasjes als feesthapje

Coquilles met pompelmoes en granaatappel

Deze coquilles met pompelmoes en granaatappel zijn heel snel te maken, en zien er toch heerlijk feestelijk uit. Een perfect hapje!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml pompelmoessap +/- 2 pompelmoezen
  • 6 g gelatine in blaadjes
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Voor de tartaar

  • 6 verse coquilles
  • 50 ml pompelmoessap
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • pepermengeling
  • 1 granaatappel

Instructies
 

Voor de gelei

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Verwarm 150 ml pompelmoessap in een steelpannetje.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme pompelmoessap tot ze helemaal opgenomen zijn.
  • Voeg er de rest van het pompelmoessap en de peterselie aan toe.
  • Giet in glaasjes en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Voor de tartaar

  • Snijd de coquilles in kleine blokjes.
  • Meng met het pompelmoessap en de olijfolie.
  • Proef en kruid met fleur de sel en peper.
  • Maak de zaadjes los uit de granaatappel.
  • Meng door de tartaar.

Voor de afwerking

  • Neem de glaasjes uit de koelkast.
  • Schep er de tartaar op.
  • Garneer met een blaadje peterselie.
  • Serveer het hapje van coquille met pompelmoes en granaatappel.
Trefwoord coquille, granaatappel, peterselie, pompelmoes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!