Coquilles met pompelmoes en granaatappel
Deze coquilles met pompelmoes en granaatappel zijn heel snel te maken, en zien er toch heerlijk feestelijk uit. Een perfect hapje!
Bereidingstijd 30 minuten min
Rusttijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
- 250 ml pompelmoessap +/- 2 pompelmoezen
- 6 g gelatine in blaadjes
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Voor de tartaar
- 6 verse coquilles
- 50 ml pompelmoessap
- olijfolie
- fleur de sel
- pepermengeling
- 1 granaatappel
Direct in je mandje bij
Voor de gelei
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm 150 ml pompelmoessap in een steelpannetje.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme pompelmoessap tot ze helemaal opgenomen zijn.
Voeg er de rest van het pompelmoessap en de peterselie aan toe.
Giet in glaasjes en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Voor de tartaar
Snijd de coquilles in kleine blokjes.
Meng met het pompelmoessap en de olijfolie.
Proef en kruid met fleur de sel en peper.
Maak de zaadjes los uit de granaatappel.
Meng door de tartaar.
Voor de afwerking
Neem de glaasjes uit de koelkast.
Schep er de tartaar op.
Garneer met een blaadje peterselie.
Serveer het hapje van coquille met pompelmoes en granaatappel.
Trefwoord coquille, granaatappel, peterselie, pompelmoes