Ga terug
+ servings
Hapje met avocado en scampi in drie glaasjes met kerstlichtjes erbij

Hapje van avocado en scampi

Dit hapje met avocado en scampi is fris, smeuïg en een beetje pittig. Leuk om te serveren in een glaasje met de feestdagen!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Mexicaans
Porties 8 hapjes

Equipment

  • pan

Ingrediënten
  

Voor de scampi's

  • 8 scampi's ontdarmd en gepeld maar mét staart
  • 1 limoen rasp en sap
  • 1/2 citroen rasp en sap
  • 1 cm gember geraspt
  • 1 stengel citroengras fijngesneden
  • 1/2 rode chilipeper fijngesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie + extra om te bakken

Voor de guacamole

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • 1/4 rode chilipeper fijngesneden
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • snuifje zout

Voor de tomatensalsa

  • 2 tomaten ontveld en ontpit
  • 2 pijpajuintjes fijngesneden
  • 1 bos koriander fijngesneden
  • 1 limoen alleen het sap
  • zwarte peper van de molen
  • fleur de sel of grof zeezout

Voor de afwerking

  • bieslook

Instructies
 

Voor de marinade

  • Meng alle ingrediënten.
  • Leg de scampi's erin en roer even door elkaar.
  • Dek af en zet koel weg.
  • Laat minstens een halve dag marineren.

Voor de guacamole

  • Plet het vruchtvlees van de avocado.
  • Besprenkel met limoensap.
  • Roer er chili, yoghurt en korianderpoeder door.
  • Proef en kruid bij met een snuifje zout.
  • Zet koel weg tot gebruik.

Voor de tomatensalsa

  • Snijd de tomaten in fijne blokjes.
  • Meng ze voorzichtig met pijpajuin, koriander en limoensap.
  • Kruid stevig met zwarte peper en fleur de sel.
  • Zet koel weg tot gebruik.

Voor de scampi

  • Neem de scampi uit de marinade en dep droog.
  • Verhit een scheutje olie in een pan.
  • Bak de scampi's op hoog vuur in enkele minuten gaar.

Voor de afwerking

  • Verdeel eerst de guacamole over de glaasjes.
  • Lepel er een beetje tomatensalsa over.
  • Leg de scampi erop.
  • Werk af met enkele steeltjes bieslook.
Trefwoord avocado, koriander, limoen, scampi, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!