Hapje van avocado en scampi
Dit hapje met avocado en scampi is fris, smeuïg en een beetje pittig. Leuk om te serveren in een glaasje met de feestdagen!
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Mexicaans
Voor de scampi's
- 8 scampi's ontdarmd en gepeld maar mét staart
- 1 limoen rasp en sap
- 1/2 citroen rasp en sap
- 1 cm gember geraspt
- 1 stengel citroengras fijngesneden
- 1/2 rode chilipeper fijngesneden
- 1 teentje look geperst
- 1 eetlepel bruine suiker
- snuifje zout
- 1 eetlepel zonnebloemolie + extra om te bakken
Voor de guacamole
- 1 rijpe avocado
- 1/2 limoen alleen het sap
- 1/4 rode chilipeper fijngesneden
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel korianderpoeder
- snuifje zout
Voor de tomatensalsa
- 2 tomaten ontveld en ontpit
- 2 pijpajuintjes fijngesneden
- 1 bos koriander fijngesneden
- 1 limoen alleen het sap
- zwarte peper van de molen
- fleur de sel of grof zeezout
Direct in je mandje bij
Voor de guacamole
Plet het vruchtvlees van de avocado.
Besprenkel met limoensap.
Roer er chili, yoghurt en korianderpoeder door.
Proef en kruid bij met een snuifje zout.
Zet koel weg tot gebruik.
Voor de tomatensalsa
Snijd de tomaten in fijne blokjes.
Meng ze voorzichtig met pijpajuin, koriander en limoensap.
Kruid stevig met zwarte peper en fleur de sel.
Zet koel weg tot gebruik.
Voor de scampi
Neem de scampi uit de marinade en dep droog.
Verhit een scheutje olie in een pan.
Bak de scampi's op hoog vuur in enkele minuten gaar.
Voor de afwerking
Verdeel eerst de guacamole over de glaasjes.
Lepel er een beetje tomatensalsa over.
Leg de scampi erop.
Werk af met enkele steeltjes bieslook.
Trefwoord avocado, koriander, limoen, scampi, tomaat