Ga terug
+ servings
Tiramisu marmercake

Tiramisu marmercake met chocoladeglazuur

Deze marmercake gebruikt de klassieke smaken van tiramisu - amandel, chocolade en koffie - en wordt afgewerkt met een smeuïge chocolade.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Baktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Dessert, Gebak, Nagerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 8 personen

Equipment

  • tulband cakevorm
  • Oven
  • standmixer

Ingrediënten
  

  • bakspray
  • 300 g boter zeer zacht, laat minstens een uur op kamertemperatuur staan
  • 300 g kristalsuiker
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 1 theelepel amandelextract
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 75 g amandelpoeder
  • 2 zakjes instant espressopoeder in totaal +/- 3,6 g
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels marsala of amaretto

Voor het chocoladeglazuur

  • 50 ml room
  • 100 g pure chocolade callets of in kleine stukken gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Vet een tulbandvorm in met bakspray.
  • Klop boter en suiker in de keukenmachine luchtig en wit.
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
  • Giet er het amandelextract bij.
  • Klop er nu lepel voor lepel de bloem en het amandelpoeder door.
  • Zet de keukenmachine uit.
  • Maak een papje van espressopoeder, cacao en marsala.
  • Schep er 1/3 van het beslag bij.
  • Roer tot een egaal geheel.
  • Schep de helft van het witte beslag in de tulbandvorm.
  • Spatel daarop het bruine beslag.
  • Dek af met de rest van het witte beslag.
  • Neem nu een mes en roer de drie lagen voorzichtig door elkaar tot je een marmereffect bekomt.
  • Schuif de vorm in de oven en bak in 50 minuten goudbruin (test met een satéprikker).
  • Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen op een rooster.
  • Ontvorm en laat verder afkoelen op het rooster.

Maak intussen het chocoladeglazuur.

  • Breng de room aan de kook.
  • Zet het vuur uit en roer de chocoladecallets door de warme room tot je een blinkend glazuur bekomt.
  • Laat iets afkoelen tot lichaamstemperatuur.

Om af te werken

  • Giet het chocoladeglazuur over de cake.
  • Serveer de tiramisu marmercake.
Trefwoord amandelen, bundt cake, cake, chocolade, koffie, tulbandcake
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!