Ga terug
+ servings
Mosselen in rode curry / www.eenlepeltjelekkers.be

Mosselen in rode curry met kokossambal

Deze mosselen in rode curry zijn snel klaar, maar smaken toch erg verrassend en origineel door de Thaise smaakmakers en kokossambal.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • grote kookpot

Ingrediënten
  

  • arachideolie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 kg mosselen gespoeld en baarden verwijderd
  • 1/2 bos koriander alleen de blaadjes
  • limoen in partjes

Voor de kokossambal

  • 40 g geraspte kokos
  • 1 theelepel vissaus
  • 1/2 bos koriander fijngehakt
  • 1 chilipeper
  • 1 limoen alleen de zeste

Instructies
 

Maak eerst de kokossambal.

  • Meng alle ingrediënten met 1 eetlepel van de kokosmelk.
  • Zet apart tot gebruik.

Voor de mosselen

  • Verhit een scheutje arachideolie in een grote kookpot.
  • Bak er de currypasta in aan tot deze zich helemaal mengt met de olie en begint te geuren.
  • Blus met de rest van de kokosmelk en vissaus en breng aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat enkele minuten stomen.
  • Schud op en laat nog een minuutje verder garen.
  • Check of de mosselen open zijn. Zo niet, kan je ze nog wat langer laten garen.
  • Neem van het vuur en verdeel er de korianderblaadjes over.
  • Serveer de mosselen in rode curry met limoenpartjes en kokossambal.
Trefwoord curry, kokos, kokosmelk, koriander, limoen, mosselen, rode curry
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!