Mosselen in rode curry met kokossambal
Deze mosselen in rode curry zijn snel klaar, maar smaken toch erg verrassend en origineel door de Thaise smaakmakers en kokossambal.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Aziatisch
- arachideolie
- 2 eetlepels rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel vissaus
- 2 kg mosselen gespoeld en baarden verwijderd
- 1/2 bos koriander alleen de blaadjes
- limoen in partjes
Voor de kokossambal
- 40 g geraspte kokos
- 1 theelepel vissaus
- 1/2 bos koriander fijngehakt
- 1 chilipeper
- 1 limoen alleen de zeste
Direct in je mandje bij
Maak eerst de kokossambal.
Voor de mosselen
Verhit een scheutje arachideolie in een grote kookpot.
Bak er de currypasta in aan tot deze zich helemaal mengt met de olie en begint te geuren.
Blus met de rest van de kokosmelk en vissaus en breng aan de kook.
Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat enkele minuten stomen.
Schud op en laat nog een minuutje verder garen.
Check of de mosselen open zijn. Zo niet, kan je ze nog wat langer laten garen.
Neem van het vuur en verdeel er de korianderblaadjes over.
Serveer de mosselen in rode curry met limoenpartjes en kokossambal.
Trefwoord curry, kokos, kokosmelk, koriander, limoen, mosselen, rode curry