Havermoutkoekjes met chocolade en rozijnen
Deze havermoutkoekjes met chocolade zijn erg lekker: zacht met hier en daar de intense zoetheid van rozijnen en chocolade.
Bereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 12 minuten min
Totale tijd 32 minuten min
Gang Dessert, Gebak, Koek, Nagerecht
Keuken Belgisch
- 125 g donkerbruine suiker
- 75 g kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 175 g boter in blokjes gesneden
- 1 ei
- 150 g bloem
- 1 theelepel bicarbonaat
- 180 g havermout
- 100 g rozijnen
- 150 g pure chocolade callets of in stukjes gehakt
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen en chocolade in de foodprocessor.
Mix tot een samenhangend geheel.
Spatel er de rozijnen en chocolade door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol balletjes van telkens ongeveer 1 eetlepel van het deeg en leg met wat tussenruimte op de plaat.
Druk een beetje plat met een vork.
Bak in 12 minuten goudbruin.
Laat 5 minuten afkoelen op de plaat en nadien op een rooster tot kamertemperatuur.
Serveer de havermoutkoekjes met chocolade en rozijnen.
Trefwoord chocolade, havermout, rozijnen, vanille