Ga terug
+ servings
Kipsatés met geroosterde Griekse salade / www.eenlepeltjelekkers.be

Kipsatés met geroosterde Griekse salade en tzatziki

Zuiderse smaken en aroma's in een Belgisch jasje: deze kipsatés met geroosterde Griekse salade fleuren élke grijze herfstdag op.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 50 minuten
Marineertijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 50 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Belgisch, Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de kip

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels citroenolie
  • 2 eetlepels lookolie
  • 1 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout

Voor de geroosterde Griekse salade

  • 250 g gemengde kerstomaten gehalveerd
  • 2 trostomaten in kwartjes
  • 1 rode ui in kwartjes
  • 1 rode paprika in grove stukken
  • 1 groene paprika in grove stukken
  • 1 courgette zonder zaadlijsten, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 200 g feta
  • verse oregano optioneel

Voor de tzatziki

  • 1 komkommer geschild en zonder zaadlijsten
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 bos dille fijngehakt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
  • Stop ze samen met alle ingrediënten voor de marinade in een diepvrieszak, sluit af en masseer de marinade in het vlees.
  • Zet een paar uur, en liefst een hele nacht, koel weg.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe de groenten in een ovenschaal of leg ze op een bakplaat.
  • Verdeel er de olijfolie en oregano over en schep goed door elkaar.
  • Kruid royaal bij met peper en zout.
  • Verkruimel er de feta over.
  • Zet 25 minuten in de oven.
  • Rijg intussen de kip aan satéstokjes.
  • Schuif ze bij de groenten in de oven en bak samen nog 10 à 15 minuten tot de kip gaar is.
  • Maak intussen de tzatziki.
  • Rasp de komkommer in een vergiet en strooi er wat zout over.
  • Laat 5 minuten staan en duw er dan zoveel mogelijk vocht uit.
  • Meng de geraspte komkommer met Griekse yoghurt en dille.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel - als je die gebruikt - de verse oregano over de groenten.
  • Serveer de kipsatés met geroosterde Griekse salade en tzatziki.
Trefwoord courgette, dille, feta, kip, komkommer, paprika, tomaat, yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!