Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
Stop ze samen met alle ingrediënten voor de marinade in een diepvrieszak, sluit af en masseer de marinade in het vlees.
Zet een paar uur, en liefst een hele nacht, koel weg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de groenten in een ovenschaal of leg ze op een bakplaat.
Verdeel er de olijfolie en oregano over en schep goed door elkaar.
Kruid royaal bij met peper en zout.
Verkruimel er de feta over.
Zet 25 minuten in de oven.
Rijg intussen de kip aan satéstokjes.
Schuif ze bij de groenten in de oven en bak samen nog 10 à 15 minuten tot de kip gaar is.
Maak intussen de tzatziki.
Rasp de komkommer in een vergiet en strooi er wat zout over.
Laat 5 minuten staan en duw er dan zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de geraspte komkommer met Griekse yoghurt en dille.
Kruid bij met peper en zout.
Verdeel - als je die gebruikt - de verse oregano over de groenten.
Serveer de kipsatés met geroosterde Griekse salade en tzatziki.