Ga terug
+ servings
Pasta met worst, broccoli en pecornio

Pasta met worst, broccoli

Deze pasta met worst, broccoli en pecorino is smaakvol, snel, troostend en een echte allemansvriend: de perfecte familiemaaltijd!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen

Equipment

  • kookpot
  • braadpan
  • foodprocessor
  • mengkom
  • ovenschaal
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 400 g fusilli of andere korte pasta zoals penne
  • 8 chipolata's
  • olijfolie
  • chilivlokken naar smaak
  • 1 eetlepels provençaalse kruiden
  • 2 broccoli's
  • 250 g ricotta
  • 250 ml lichte room
  • 2 eieren
  • 75 g pecorino geraspt + extra voor de afwerking
  • 1 bos platte peterselie fijngehakt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de fusilli gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar 1 pollepel van het kookvocht en giet af in een vergiet.
  • Snijd de chipolata's in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
  • Bak er de worstjes goudbruin in aan.
  • Kruid met chili en provençaalse kruiden.
  • Schep uit de pan.
  • Verdeel de broccoli intussen in roosjes.
  • Hak heel fijn in een foodprocessor of blender.
  • Verhit een extra scheutje olijfolie in de pan.
  • Bak er de broccoli in aan tot glazig.
  • Meng in een kom ricotta, room, eieren, pecorino, peterselie en overgehouden kookvocht.
  • Roer door de broccoli.
  • Meng er ook de worst en pasta door.
  • Kruid bij met peper en zout en schep in een ovenschaal.
  • Bestrooi met de overige pecorino.
  • Schuif in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
  • Werk af met extra peterselieblaadjes.
  • Serveer de pasta met worst, broccoli en pecorino.
Trefwoord broccoli, fusilli, pasta, pecorino, peterselie, room, worst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!