Snelle kip in sinaasappelsaus
Klassieke smaken in een eigentijds en makkelijk jasje: deze snelle kip in sinaasappelsaus doet het wonderwel op een doordeweekse werkdag.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Aziatisch
- 3 kipfilets
- 1 eetlepel vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 200 g peultjes
- 1 bosje pijpajuin
- arachide-olie
- 170 g sinaasappelconfituur
- 1 eetlepel vissaus
- 1 bos Thaise basilicum of koriander, grootste deel fijngehakt
Direct in je mandje bij
Snijd de kip in dunne plakken.
Meng met vijfkruidenpoeder en chili.
Halveer de peultjes en snijd de pijpajuin in even lange stukjes.
Verhit een scheutje olie in de wok.
Bak er de kip op hoog vuur in aan tot gaar.
Voeg peultjes en pijpajuin toe en verlaag het vuur tot middelhoog.
Schep om en wok 2 minuten.
Voeg sinaasappelconfituur, vissaus en fijngesneden Thaise basilicum toe.
Proef en kruid eventueel bij met chili (i.p.v. peper) en vissaus (i.p.v. zout).
Verdeel de kip over vier borden.
Werk af met extra Thaise basilicum.
Serveer de snelle kip met sinaasappelsaus.
Trefwoord basilicum, kip, kipfilet, peultjes, sinaasappel