Verhit een scheutje olijfolie in een soepkom.
Stoof er ui, selder, tijm en laurier in aan tot glazig.
Voeg de komkommerstukjes toe en bak mee tot ze allemaal wat warmte gekregen hebben.
Voeg de aardappel en bouillon toe.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Trek intussen de gerookte forel in stukjes.
Maak de zeekraal schoon: verwijder eventuele harde of bruine stukjes.
Doe in een vergiet en giet er traag 1 l kokend water over.
Spoel meteen met koud water.
Trek de dille in stukjes.
Snijd de halve komkommer in fijne juliennereepjes.
Verwijder tijm en laurier uit de soep.
Mix de soep glad.
Zeef en roer er de room door.
Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Verdeel over kommetjes.
Garneer met de forel, zeekraal, dille en komkommer.
Lepel er wat room bij.
Serveer de komkommersoep met gerookte forel.