Ga terug
+ servings
Komkommersoep met gerookte forel / www.eenlepeltjelekkers.be

Komkommersoep met gerookte forel

Eenvoudig te maken, maar door de afwerking met gerookte forel, zeekraal en dille een écht feestgerecht: komkommersoep met gerookte forel.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 3 uur 20 minuten
Totale tijd 4 uur
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • Soepkom
  • zeef of passe-vite

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 2 uien grof gehakt
  • 3 stengels witte selder grof gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 takjes tijm
  • 2,5 komkommers zaadlijsten verwijderd en grof gehakt
  • 1 aardappel geschild en grof gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 2 dl lichte room
  • peper en zout

Voor de afwerking

  • 125 g gerookte forel
  • 100 g zeekraal
  • 1 bosje dille
  • 1/2 komkommer geschild en zaadlijsten verwijderd
  • 50 ml lichte room

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een soepkom.
  • Stoof er ui, selder, tijm en laurier in aan tot glazig.
  • Voeg de komkommerstukjes toe en bak mee tot ze allemaal wat warmte gekregen hebben.
  • Voeg de aardappel en bouillon toe.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Trek intussen de gerookte forel in stukjes.
  • Maak de zeekraal schoon: verwijder eventuele harde of bruine stukjes.
  • Doe in een vergiet en giet er traag 1 l kokend water over.
  • Spoel meteen met koud water.
  • Trek de dille in stukjes.
  • Snijd de halve komkommer in fijne juliennereepjes.
  • Verwijder tijm en laurier uit de soep.
  • Mix de soep glad.
  • Zeef en roer er de room door.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Verdeel over kommetjes.
  • Garneer met de forel, zeekraal, dille en komkommer.
  • Lepel er wat room bij.
  • Serveer de komkommersoep met gerookte forel.
Trefwoord dille, feestdagen, feestrecept, forel, gerookte forel, komkommer, soep, zeekraal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!