Ga terug
+ servings
Lamsgehaktballetjes met abrikoos / www.eenlepeltjelekkers.be

Lamsgehaktballetjes met abrikoos

Deze lamsgehaktballetjes met abrikoos zijn een aanvulling voor élke feesttafel: geurig, aromatisch, verrassend en origineel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Midden-Oosten
Porties 20 balletjes

Ingrediënten
  

  • 50 g venkelzaad
  • 500 g lamsgehakt
  • 150 g gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 eetlepels kurkumapoeder
  • 15 g dille fijngehakt
  • 2 theelepel zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie

Voor de afwerking

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • citroensap
  • olijfolie
  • tamarindepuree met een beetje honing gemengd vervang ev. door balsamicosiroop
  • nigellazaad of zwart sesamzaad
  • dille enkele takjes, fijngehakt

Instructies
 

  • Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te geuren.
  • Mix fijn in een foodprocessor of stamp fijn met de vijzel.
  • Meng met gehakt, abrikozen, eieren, ui, kurkuma, dille, zeezout en zwarte peper.
  • Rol er balletjes van.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  • Bak er de balletjes aan alle kanten goudbruin in aan.
  • Verlaag het vuur en laat verder garen.
  • Neem uit de pan.
  • Meng de Griekse yoghurt met een kneepje citroensap en een scheutje olijfolie.
  • Leg de warme balletjes in een schaal.
  • Druppel er de Griekse yoghurt en tamarinde over.
  • Strooi er wat nigellazaad en gehakte dille over.
  • Serveer de lamsgehaktballetjes met abrikoos.
Trefwoord abrikoos, dille, gehakt, gehaktballen, kurkuma, lam, lamsgehakt, lamsvlees, yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!