Ga terug
+ servings
Ceviche van zeebaars met avocado / www.eenlepeltjelekkers.be

Ceviche van zeebaars met avocado

Deze ceviche van zeebaars is licht, fris, snel klaar, makkelijk te maken en volledig vooraf voor te bereiden. Perfect voor het feestmenu!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Latijns-Amerikaans, Peruaans
Porties 4 personen

Equipment

  • mixer
  • knijpflesje

Ingrediënten
  

  • 400 g zeebaarsfilet in carpaccio gesneden (vraag je visboer dit te doen)

Voor de dressing

  • 1 sinaasappel alleen het sap
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1/2 limoen sap en zeste apart
  • 1 theelepel honing

Voor de avocadocrème

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • peper en zout

Voor de afwerking

  • 1 rode chili
  • 1/2 komkommer geschild
  • 1 sinaasappel
  • 1 granaatappel alleen de pitjes
  • 1 bosje koriander gehakt
  • fleur de sel
  • 1 limoen alleen de zeste

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Voor de avocadocrème

  • Halveer de avocado en verwijder de pit.
  • Lepel het vruchtvlees in een maatbeker en giet er het limoensap bij.
  • Mix tot een gladde crème.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Schep in een knijpflesje.

Voor de afwerking

  • Verwijder de zaadjes van de rode chili en snijd in flinterdunne reepjes.
  • Trek linten van de komkommer (met een dunschiller).
  • Snijd de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit ("peler à vif").
  • Halveer de partjes.

Om te serveren

  • Schik de zeebaars op de borden.
  • Druppel er de dressing over.
  • Leg in het midden een torentje komkommerlinten.
  • Strooi er de chili en granaatappelpitjes over.
  • Leg er wat sinaasappelpartjes bij.
  • Spuit er enkel dotjes avocadocrème tussen.
  • Kruid stevig met fleur de sel.
  • Rasp er tot slot nog wat limoenzeste over.
  • Serveer de ceviche van zeebaars met avocado.
Trefwoord avocado, ceviche, chili, komkommer, limoen, sinaasappel, zeebaars
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!