Ceviche van zeebaars met avocado
Deze ceviche van zeebaars is licht, fris, snel klaar, makkelijk te maken en volledig vooraf voor te bereiden. Perfect voor het feestmenu!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Latijns-Amerikaans, Peruaans
- 400 g zeebaarsfilet in carpaccio gesneden (vraag je visboer dit te doen)
Voor de dressing
- 1 sinaasappel alleen het sap
- 1 limoen alleen het sap
- 1/2 limoen sap en zeste apart
- 1 theelepel honing
Voor de avocadocrème
- 1 avocado
- 1/2 limoen alleen het sap
- peper en zout
Voor de afwerking
- 1 rode chili
- 1/2 komkommer geschild
- 1 sinaasappel
- 1 granaatappel alleen de pitjes
- 1 bosje koriander gehakt
- fleur de sel
- 1 limoen alleen de zeste
Direct in je mandje bij
Voor de avocadocrème
Halveer de avocado en verwijder de pit.
Lepel het vruchtvlees in een maatbeker en giet er het limoensap bij.
Mix tot een gladde crème.
Kruid bij met peper en zout.
Schep in een knijpflesje.
Voor de afwerking
Verwijder de zaadjes van de rode chili en snijd in flinterdunne reepjes.
Trek linten van de komkommer (met een dunschiller).
Snijd de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit ("peler à vif").
Halveer de partjes.
Om te serveren
Schik de zeebaars op de borden.
Druppel er de dressing over.
Leg in het midden een torentje komkommerlinten.
Strooi er de chili en granaatappelpitjes over.
Leg er wat sinaasappelpartjes bij.
Spuit er enkel dotjes avocadocrème tussen.
Kruid stevig met fleur de sel.
Rasp er tot slot nog wat limoenzeste over.
Serveer de ceviche van zeebaars met avocado.
Trefwoord avocado, ceviche, chili, komkommer, limoen, sinaasappel, zeebaars