Ga terug
+ servings
Krokante aardappels met look en tijm / www.eenlepeltjelekkers.be

Krokante aardappels met look en tijm

Deze krokante aardappels met look en tijm zijn het ideale bijgerecht voor je feestmenu: lekker, makkelijk en toch verrassend.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 5 aardappels middelgroot
  • 2 eetlepels boter gesmolten
  • 1 eetlepels lookolie
  • tijm enkele takjes
  • 3 teentjes look ongepeld
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes.
  • Boter een ovenschaal licht in met een kwastje.
  • Zet er de aardappelschijfjes rechtop in.
  • Sprenkel er de rest van de boter en de lookolie over.
  • Verdeel er de tijm en look over.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schuif de schaal 40 minuten in de oven tot de aardappels bovenaan goudbruin en krokant zijn.
  • Neem uit de oven.
  • Serveer de krokante aardappels met look en tijm.

Notities

Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 4 personen als je ze serveert als bijgerecht van een hoofdgerecht in een menu met meerdere gangen.
Serveer je maar één gerecht, dan is dit voldoende voor 2 personen.
Trefwoord aardappel, bijgerecht, look, tijm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!