Zeebaars met pompoenpuree en zeekraal
Deze zeebaars met pompoenpuree en zeekraal is licht, maar toch feestelijk. Grote delen kan je al vooraf bereiden, zodat je mee kan genieten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
- boter
- 150 g zeekraal harde uiteinden verwijderd
- 4 zeebaarsfilets of dorade
- 250 g cantharellen schoongemaakt
- peper en zout
Voor de pompoenpuree
- 1 butternutpompoen
- 500 ml groentenbouillon
- tijm enkele takjes
Voor de saus
- 1 sjalot fijngehakt
- 140 ml witte wijn
- 240 ml visfumet
- 4 takjes dragon grof gehakt
- 240 ml room
Direct in je mandje bij
Voor de pompoenpuree
Schil de butternut en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes.
Verwarm de groentenbouillon en voeg de tijm toe.
Kook er de pompoen in gaar (20-tal minuten).
Giet af en mix tot een gladde puree. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Voor de saus
Smelt een klontje boter in een sauspan.
Fruit er de sjalot in aan tot glazig.
Blus met witte wijn en laat bijna volledig inkoken.
Voeg visfumet, grof gehakte dragon en room toe en laat tot de helft inkoken.
Zeef.
Verwarm opnieuw en voeg de fijngehakte dragon toe.
Schuim voor het serveren eventueel een beetje op met de staafmixer.
Voor de vis en de cantharellen
Doe de zeekraal in een vergiet en giet er langzaam 1,5l kokend water over.
Zet twee pannen op het vuur en smelt in beiden een klont boter.
Kruid de zeebaars met peper en zout.
Bak in de ene pan de zeebaars in enkele minuten goudbruin op de velkant.
Draai om en gaar nog 1 minuut verder.
Bak in de andere pan de cantharellen.
Kruid met peper en zout.
Om te serveren
Schep wat pompoenpuree op de borden.
Leg er de visfilets op.
Verdeel de cantharellen en zeekraal over de vis.
Lepel er wat saus over.
Serveer de zeebaars met pompoenpuree en zeekraal.
Trefwoord champignon, dragon, feestdagen, feestrecept, pompoen, vis, zeebaars, zeekraal