Ga terug
+ servings
Capuccino kerstcake / www.eenlepeltjelekkers.be

Capuccino kerstcake van pandoro

Deze spectaculaire kerstcake met de smaak van cappuccino is super makkelijk te maken, zónder oven en zónder stress.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Dessert, Gebak, Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Equipment

  • mixer
  • fijne zeef

Ingrediënten
  

  • 1 pandoro
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Voor de vulling

  • 300 g boter op kamertemperatuur
  • 400 g roomkaas type philadelphia, op kamertemperatuur
  • 30 g bloemsuiker zit bij de pandoro
  • 1,5 eetlepel vanille-extract of vanillepasta

Voor het koffie-rummengsel

  • 200 ml koffie vers gezet en zeer sterk
  • 50 ml bruine rum
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Instructies
 

  • Snijd de bodem van de pandoro en bewaar voor een andere keer (of peuzel meteen op ;)).
  • Snijd de rest in dikke plakken.

Maak de vulling.

  • Klop de boter romig met de mixer.
  • Voeg er roomkaas, bloemsuiker en vanille-extract aan toe en klop door tot een egale crème.
  • Houd 1/3 apart voor de afwerking.
  • Meng de warme koffie met rum en suiker.
  • Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
  • Leg de onderste snede van de pandoro op een taartplateau.
  • Besprenkel met het koffie-rummengsel.
  • Bestrijk met de roomkaas-botercrème.
  • Leg er een nieuwe snede pandoro op en herhaal tot je alles hebt opgebruikt.

Voor de afwerking

  • Besmeer de taart nu helemaal met het achtergehouden derde van de roomkaas-botercrème.
  • Zeef er de cacao over.
  • Serveer de capuccino kerstcake.
Trefwoord cacao, gebak, gemakkelijk, koffie, roomkaas, snel, taart, taart zonder bakken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!