Capuccino kerstcake van pandoro
Deze spectaculaire kerstcake met de smaak van cappuccino is super makkelijk te maken, zónder oven en zónder stress.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Dessert, Gebak, Nagerecht
Keuken Italiaans
- 1 pandoro
- 1 eetlepel cacaopoeder
Voor de vulling
- 300 g boter op kamertemperatuur
- 400 g roomkaas type philadelphia, op kamertemperatuur
- 30 g bloemsuiker zit bij de pandoro
- 1,5 eetlepel vanille-extract of vanillepasta
Voor het koffie-rummengsel
- 200 ml koffie vers gezet en zeer sterk
- 50 ml bruine rum
- 2 eetlepels kristalsuiker
Direct in je mandje bij
Maak de vulling.
Klop de boter romig met de mixer.
Voeg er roomkaas, bloemsuiker en vanille-extract aan toe en klop door tot een egale crème.
Houd 1/3 apart voor de afwerking.
Meng de warme koffie met rum en suiker.
Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
Leg de onderste snede van de pandoro op een taartplateau.
Besprenkel met het koffie-rummengsel.
Bestrijk met de roomkaas-botercrème.
Leg er een nieuwe snede pandoro op en herhaal tot je alles hebt opgebruikt.
Trefwoord cacao, gebak, gemakkelijk, koffie, roomkaas, snel, taart, taart zonder bakken