Mimosa met bloedsinaasappel
Deze mimosa met bloedsinaasappel ziet er prachtig uit, met zijn kleuren van een zomerse zonsondergang en het felgroene detail van de munt.
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Belgisch
- 350 ml rosé schuimwijn cava of champagne
- 350 ml bloedsinaasappelsap
- 75 ml grand marnier
- enkele blaadjes munt
- granaatappelpitjes van 1 granaatappel
- zeste van sinaasappel
Direct in je mandje bij
Meng de schuimwijn met het sinaasappelsap en de grand marnier.
Proef en voeg eventueel extra sap of schuimwijn toe naar smaak.
Snijd de meeste muntblaadjes fijn, hou er enkele apart voor de afwerking.
Verdeel de granaatappelpitjes over de glazen.
Giet er het schuimwijn-sinaasappelmengsel bij.
Strooi er wat fijngesneden munt over.
Werk af met sinaasappelzeste en achtergehouden muntblaadjes.
Serveer de mimosa met bloedsinaasappel.
Trefwoord cava, cocktail, feestdagen, feestrecept, sinaasappel