Ga terug
+ servings
Mimosa met bloedsinaasappel / www.eenlepeltjelekkers.be

Mimosa met bloedsinaasappel

Deze mimosa met bloedsinaasappel ziet er prachtig uit, met zijn kleuren van een zomerse zonsondergang en het felgroene detail van de munt.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Belgisch
Porties 6 glazen

Equipment

  • 6 champagneglazen

Ingrediënten
  

  • 350 ml rosé schuimwijn cava of champagne
  • 350 ml bloedsinaasappelsap
  • 75 ml grand marnier
  • enkele blaadjes munt
  • granaatappelpitjes van 1 granaatappel
  • zeste van sinaasappel

Instructies
 

  • Meng de schuimwijn met het sinaasappelsap en de grand marnier.
  • Proef en voeg eventueel extra sap of schuimwijn toe naar smaak.
  • Snijd de meeste muntblaadjes fijn, hou er enkele apart voor de afwerking.
  • Verdeel de granaatappelpitjes over de glazen.
  • Giet er het schuimwijn-sinaasappelmengsel bij.
  • Strooi er wat fijngesneden munt over.
  • Werk af met sinaasappelzeste en achtergehouden muntblaadjes.
  • Serveer de mimosa met bloedsinaasappel.
Trefwoord cava, cocktail, feestdagen, feestrecept, sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!