Ga terug
+ servings
Appeltaart met hazelnotenfrangipane / www.eenlepeltjelekkers.be

Appeltaart met hazelnotenfrangipane

Deze appeltaart met hazelnotenfrangipane is zo'n typisch gebak dat er prachtig uitziet, maar heel makkelijk is. Perfect voor een etentje.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 35 minuten
Baktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Dessert, Gebak, Nagerecht, taart
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • standmixer
  • Oven
  • bakplaat

Ingrediënten
  

  • 50 g hazelnoten
  • 50 g boter
  • 50 g rietsuiker
  • 1 ei
  • 3 eetlepels abrikozenconfituur
  • 3 friszure appels bijv. Kanzi
  • bladerdeeg +/- 23 x 30 cm, ik nam een rol van Albert Heijn

Voor de afwerking

  • 1 ei
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur
  • citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren.
  • Mix ze tot poeder.
  • Meng boter en rietsuiker.
  • Roer er het ei door.
  • Voeg er ook het hazelnotenpoeder aan toe en roer tot je een redelijk gladde crème bekomt.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg met bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm.
  • Leg eventuele restjes deeg op de randen en druk aan met een vork.
  • Prik het deeg in.
  • Smeer er de abrikozenconfituur op.
  • Verdeel er nu de notencrème over.
  • Leg er de appels in drie rijen dakpansgewijs op.
  • Klop het ei los en kwast er de randen mee in.
  • Schuif de vorm in de oven en bak in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm intussen de overige abrikozenconfituur met een kneepje citroensap en roer glad.
  • Neem de vorm uit de oven en kwast de appelplakjes in met de warme abrikozenconfituur.
  • Laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Serveer de appeltaart met hazelnotenfrangipane.
Trefwoord abrikoos, appel, bladerdeeg, citroen, hazelnoten, ijstaart
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!