Meng het gehakt met pesto en paneermeel.
Neem wat gehakt in je hand en druk plat.
Leg er een bolletje mozzarella op.
Vouw het gehakt eromheen en rol tot een balletje ter grootte van een golfbal.
Herhaal tot al het gehakt op is (ik had ongeveer 15 balletjes).
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur (ik gebruik mijn faitout van Le Creuset).
Bak er de balletjes aan alle kanten goudbruin in aan.
Schep uit de pan en wrijf er het meeste vet uit met een keukenpapier.
Zet het vuur lager en fruit de ui in dezelfde pan. Voeg ev. een extra scheutje olijfolie toe.
Voeg de gepureerde gedroogde tomaten toe en bak even mee.
Voeg de kerstomaten op sap en ketchup toe, en leg ook de balletjes weer in de pan.
Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen tot de saus een beetje ingekookt is.
Proef en kruid bij met peper en zout.
Roer er de gehakte basilicum door.
Verdeel de balletjes over 4 borden.
Werk af met basilicumblaadjes en geraspte parmezaan.
Serveer de gehaktballetjes met mozzarella en pesto.