Ga terug
+ servings
Kaneelbroodjes zonder kneden / www.eenlepeltjelekkers.be

Kaneelbroodjes zonder kneden

Deze kaneelbroodjes zonder kneden zijn zó eenvoudig te maken, en toch heerlijk. Heerlijk om te bakken en te proeven!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 50 minuten
Rust- en baktijd 1 dag 2 uur 51 minuten
Totale tijd 1 dag 3 uur 41 minuten
Gang Brunch, Dessert, Gebak, Nagerecht, Ontbijt, taart
Keuken Belgisch, Deens, Scandinavisch, Zweeds
Porties 16 broodjes

Equipment

  • mengkom
  • deegrol
  • keukenkwast
  • Oven

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 500 g tarwebloem
  • 5 g instant gist
  • 8 g zout
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 90 g acaciahoning
  • 150 g boter gesmolten
  • 150 g water

Voor de vulling

  • 70 g boter gesmolten
  • 100 g bruine suiker
  • 2 eetlepels kaneelpoeder

Voor het glazuur

  • 200 g bloemsuiker
  • 1 scheutje water

Instructies
 

Maak eerst het deeg

  • Meng bloem, gist en zout in een kom.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaden uit.
  • Roer in een andere kom eieren, honing, gesmolten boter, water en vanillezaadjes door elkaar.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge, en roer tot je een homogeen deeg krijgt zonder klonters.
  • Dek goed af en zet in de koelkast.
  • Laat het deeg daar minstens 1 en maximum 5 dagen rijzen.
  • Neem het deeg uit de koelkast en stort uit op een bebloemd werkblad.
  • Rol uit met extra bloem tot een rechthoek van +/- 40 op 50 cm.

Voor de vulling

  • Verdeel er de boter over met een keukenkwast.
  • Meng bruine suiker en kaneel en strooi over de boter.

Om op te rollen

  • Rol op, startend van de lange kant.
  • Halveer de rol, en halveer elke helft dan verder tot je 16 stukjes hebt.
  • Leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal.
  • Dek af met een keukenhanddoek en laat op kamertemperatuur 1 à 2 u rijzen.

Om te bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schuif de broodjes in de oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin.
  • Neem uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Breek de broodjes van elkaar.

Voor het glazuur

  • Roer de bloemsuiker los met een klein scheutje water tot een smeuïg, ondoorzichtig glazuur.
  • Bestrijk er de broodjes mee.
  • Serveer de kaneelbroodjes.
Trefwoord brood, kaneel, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!