Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaneelbroodjes zonder kneden
Deze kaneelbroodjes zonder kneden zijn zó eenvoudig te maken, en toch heerlijk. Heerlijk om te bakken en te proeven!
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
50
minuten
min
Rust- en baktijd
1
dag
d
2
uur
uur
51
minuten
min
Totale tijd
1
dag
d
3
uur
uur
41
minuten
min
Gang
Brunch, Dessert, Gebak, Nagerecht, Ontbijt, taart
Keuken
Belgisch, Deens, Scandinavisch, Zweeds
Porties
16
broodjes
Equipment
mengkom
deegrol
keukenkwast
Oven
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor het deeg
500
g
tarwebloem
5
g
instant gist
8
g
zout
1
vanillestokje
3
eieren
90
g
acaciahoning
150
g
boter
gesmolten
150
g
water
Voor de vulling
70
g
boter
gesmolten
100
g
bruine suiker
2
eetlepels
kaneelpoeder
Voor het glazuur
200
g
bloemsuiker
1
scheutje
water
Direct in je mandje bij
Instructies
Maak eerst het deeg
Meng bloem, gist en zout in een kom.
Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaden uit.
Roer in een andere kom eieren, honing, gesmolten boter, water en vanillezaadjes door elkaar.
Giet de natte ingrediënten bij de droge, en roer tot je een homogeen deeg krijgt zonder klonters.
Dek goed af en zet in de koelkast.
Laat het deeg daar minstens 1 en maximum 5 dagen rijzen.
Neem het deeg uit de koelkast en stort uit op een bebloemd werkblad.
Rol uit met extra bloem tot een rechthoek van +/- 40 op 50 cm.
Voor de vulling
Verdeel er de boter over met een keukenkwast.
Meng bruine suiker en kaneel en strooi over de boter.
Om op te rollen
Rol op, startend van de lange kant.
Halveer de rol, en halveer elke helft dan verder tot je 16 stukjes hebt.
Leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal.
Dek af met een keukenhanddoek en laat op kamertemperatuur 1 à 2 u rijzen.
Om te bakken
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schuif de broodjes in de oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Neem uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
Breek de broodjes van elkaar.
Voor het glazuur
Roer de bloemsuiker los met een klein scheutje water tot een smeuïg, ondoorzichtig glazuur.
Bestrijk er de broodjes mee.
Serveer de kaneelbroodjes.
Trefwoord
brood, kaneel, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!