Courgetti met halloumi en paprikasaus
Het recept voor deze courgetti met halloumi van Sandra Bekkari is snel klaar, smaakvol, kleurrijk en hartig. Nooit meer diëten? Ik doe mee!
Bereidingstijd 35 minuten min
Oventijd 35 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Belgisch, Cypriotisch, Grieks
Oven
blender
kookpot
koekenpan
- 4 courgettes
- olijfolie
- 1 bosje basilicum alleen de blaadjes, fijngehakt
- zwarte peper van de molen
- 500 g kerstomaten aan een rank
- 400 g halloumi of berloumi
Voor de saus
- 6 rode paprika's
- olijfolie
- 2 uien gehakt
- 2 teentjes look geperst
- peper en zout
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de paprika's in een bakblik.
Zet ze in de oven tot de schil aan alle kanten zwartgeblakerd is (draai regelmatig).
Leg in een kom, dek af met versheidsfolie en laat afkoelen.
Pel de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een kookpot.
Stoof er ui en look in aan tot glazig.
Doe samen met de geroosterde paprika's in een blender en mix tot een gladde saus.
Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Hou warm tot gebruik.
Voor de courgetti
Was de courgettes en snijd in dunne slierten met een spiraal- of juliennesnijder.
Meng in een bakblik met een scheutje olijfolie, gehakte basilicum en zwarte peper. Dek af met aluminiumfolie.
Leg de kerstomaten in een andere ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie.
Zet beide schalen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de halloumi
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
Snijd de halloumi in plakken.
Bak aan beide zijden goudbruin in de droge koekenpan.
Om te serveren
Verdeel de saus over vier borden.
Leg er wat courgetti en een trosje kerstomaten op.
Geef er de gebakken haloumi bij.
Serveer de courgetti met halloumi en paprikasaus.
Trefwoord berloumi, courgette, halloumi, paprika, sandra bekkari, tomaat