Klop boter en suiker romig in de mixer.
Voeg er één voor één de eieren aan toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige volledig opgenomen is.
Zet de snelheid laag en roer er ook de melk door.
Meng in een aparte kom bloem, amandelmeel, bicarbonaat en zout.
Zet de snelheid terug een beetje hoger en voeg het bloemmengsel lepel per lepel toe.
Rasp tot slot de gember en roer door het beslag.
Vet een cakevorm in met bakspray.
Spatel er de helft van het beslag in.
Leg er het grootste deel van de geroosterde rabarber op, houd een 5-tal stukken apart.
Spatel er de rest van het beslag op en strijk glad.
Leg er de overgehouden rabarberstukken op.
Schuif in de oven en bak in +/- 60 minuten gaar. De baktijd is afhankelijk van je oven. Test de cake vanaf 50 minuten baktijd regelmatig met een satéstokje: komt die er droog uit, dan is de cake gaar.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
Ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Serveer de rabarbercake met gember.