Ga terug
+ servings
Risotto met asperges en tuinkruiden / www.eenlepeltjelekkers.be

Risotto met asperges en tuinkruiden

Deze risotto met asperges en tuinkruiden is heel eenvoudig te maken, maar oh zo lekker. De mascarpone maakt hem extra romig.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • gietijzeren pot met dikke bodem

Ingrediënten
  

  • 500 g groene asperges
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 1 eetlepel zeezout
  • olijfolie
  • 1 witte ui fijngesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 300 g arborio rijst
  • 1 wijnglas droge witte wijn
  • 1 bos dragon 5-tal grote stengels, enkel de blaadjes, fijngehakt
  • 1 bos platte peterselie hoeveelheid van een plantje uit de supermarkt, fijngehakt
  • 1 bos koriander hoeveelheid van een plantje uit de supermarkt, fijngehakt
  • 200 g mascarpone
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

  • Breek de houterige uiteinden van de asperges en gooi weg (of bewaar voor de soep). Snijd de kopjes van de stengels en houd apart.
  • Breng een kom met 2 l water aan de kook. Voeg er bicarbonaat en zout aan toe.
  • Leg er de aspergestengels in en kook 5 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten de kopjes toe.
  • Schep uit de pot in een vergiet, spoel onmiddellijk met ijskoud water en laat goed uitlekken.
  • Snijd de stengels in schuine stukjes.
  • Bewaar het kookvocht.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een gietijzeren pot.
  • Fruit er op zacht vuur de ui en look in aan tot glazig.
  • Voeg ook de rijst toe en bak even mee. Zorg dat hij niet bruint.
  • Blus met wijn, roer en laat volledig opnemen door de rijst.
  • Voeg nu telkens een pollepel van het kookvocht van de asperges toe, en roer tot bijna al het vocht opgenomen is.
  • Herhaal dit tot de rijst gaar is (18 à 20 minuten).
  • Zet het vuur uit en roer er de aspergestukjes, tuinkruiden en mascarpone door. Proef en kruid naar smaak bij met peper.
  • Verdeel de risotto over vier kommetjes. Werk af met de aspergekopjes.
  • Serveer de risotto met asperges met tuinkruiden.
Trefwoord asperge, dragon, koriander, mascarpone, peterselie, rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!