Wrijf de pan schoon en verhit opnieuw op middelhoog vuur.
Bak er de lente-ui aan alle kanten in aan tot licht gekarameliseerd.
Snijd in stukken en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng een grote kom met water aan de kook.
Breek de houterige uiteinden van de asperges en gooi weg (of bewaar voor de soep).
Strooi zout en bicarbonaat bij het kokend water.
Houd één asperge apart, leg de andere samen met de tuinbonen in het kokend water en laat 3 minuten koken.
Voeg de erwten toe en kook nog 2 minuten mee.
Giet af in een vergiet en spoel onmiddellijk met ijskoud water.
Dubbeldop de tuinbonen.
Snijd de stengels van de asperges in hapklare stukjes en houd de punten heel.
Meng alle groenten in een grote schaal.
Snijd de tomaat in hapklare stukken en voeg bij de groenten.
Snijd de muntblaadjes fijn.
Meng samen met fleur de sel, zwarte peper, olijfolie, azijn en croutons voorzichtig door de andere groenten met je handen.
Proef en kruid naar smaak bij.
Snijd de achtergehouden asperge in dunne slierten (eventueel met een juliennesnijder).