Ga terug
+ servings
Gemarineerde zalmspiesjes met nectarinesalsa / www.eenlepeltjelekkers.be

Gemarineerde zalmspiesjes met nectarinesalsa

Deze gemarineerde zalmspiesjes zijn heerlijk bij de barbecue: fris, licht, gemakkelijk en snel. De nectarinesalsa zorgt voor een fris accent.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Marineertijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • mengkommen
  • barbecue of grill

Ingrediënten
  

  • 800 g zalmfilet zonder vel van het dikste stuk gesneden
  • limoenpartjes voor erbij

Voor de marinade

  • 5 eetlepels gembersiroop o.a. te koop bij Albert Heijn, of gebruik de siroop bij stemgember
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1/2 rode chili zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 2 eetlepels vissaus

Voor de nectarinesalsa

  • 2 nectarines half rijp
  • 1/2 komkommer in 4 gesneden en zaadlijsten verwijderd
  • 1/2 rode chili zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes wortels en buitenste blad verwijderd, fijn gesneden
  • 1 bos koriander gehakt
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 theelepel fleur de sel

Instructies
 

  • Snijd de zalm in blokjes van +/- 3 bij 3 cm.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Marineer de zalm er minstens 1 u maar liefst 6 à 8 u in (in een ondiepe schaal of een diepvrieszak, in de koelkast).

Voor de salsa

  • Ontpit de nectarines.
  • Snijd ze, samen met de komkommer, in fijne blokjes.
  • Meng met de chili, lente-ui en koriander.
  • Roer er het limoensap en de honing door, en kruid met fleur de sel.
  • Proef en kruid naar smaak bij.

Voor het serveren

  • Verwarm de ovengrill op de hoogste stand, of steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes wit zijn.
  • Rijg telkens 3 zalmblokjes aan een satéstokje.
  • Leg de saté's in een alumniumbakje en gril in +/- 6 minuten gaar en goudbruin.
  • Verdeel de nectarinesalsa over kommetjes.
  • Geef er een spiesje bij en garneer met limoenpartjes.
Trefwoord gember, honing, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, nectarine, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!