Gemarineerde zalmspiesjes met nectarinesalsa
Deze gemarineerde zalmspiesjes zijn heerlijk bij de barbecue: fris, licht, gemakkelijk en snel. De nectarinesalsa zorgt voor een fris accent.
Bereidingstijd 30 minuten min
Marineertijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
mengkommen
barbecue of grill
- 800 g zalmfilet zonder vel van het dikste stuk gesneden
- limoenpartjes voor erbij
Voor de marinade
- 5 eetlepels gembersiroop o.a. te koop bij Albert Heijn, of gebruik de siroop bij stemgember
- 1 limoen alleen het sap
- 1/2 rode chili zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
- 2 eetlepels vissaus
Voor de nectarinesalsa
- 2 nectarines half rijp
- 1/2 komkommer in 4 gesneden en zaadlijsten verwijderd
- 1/2 rode chili zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
- 3 lente-uitjes wortels en buitenste blad verwijderd, fijn gesneden
- 1 bos koriander gehakt
- 1/2 limoen alleen het sap
- 1 theelepel vloeibare honing
- 1 theelepel fleur de sel
Direct in je mandje bij
Snijd de zalm in blokjes van +/- 3 bij 3 cm.
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Marineer de zalm er minstens 1 u maar liefst 6 à 8 u in (in een ondiepe schaal of een diepvrieszak, in de koelkast).
Voor de salsa
Ontpit de nectarines.
Snijd ze, samen met de komkommer, in fijne blokjes.
Meng met de chili, lente-ui en koriander.
Roer er het limoensap en de honing door, en kruid met fleur de sel.
Proef en kruid naar smaak bij.
Voor het serveren
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand, of steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes wit zijn.
Rijg telkens 3 zalmblokjes aan een satéstokje.
Leg de saté's in een alumniumbakje en gril in +/- 6 minuten gaar en goudbruin.
Verdeel de nectarinesalsa over kommetjes.
Geef er een spiesje bij en garneer met limoenpartjes.
Trefwoord gember, honing, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, nectarine, zalm