Ga terug
+ servings
Snelle snickers ijstaart / www.eenlepeltjelekkers.be

Snelle snickers ijstaart

Deze snelle snickers ijstaart bevat vanille, karamel, pinda's en chocolade. Heel eenvoudig te maken, maar zo spectaculair om te serveren!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Invriestijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten
Gang Dessert, Ijs, Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Equipment

  • mixer
  • cakevorm

Ingrediënten
  

  • 800 ml slagroom minstens 35% vetgehalte, gekoeld
  • 1 vanillestok alleen de zaadjes
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1/2 theelepel fleur de sel
  • 175 g boterwafels bijv. Jules Destrooper
  • 180 g gezouten pinda's
  • 250 g dulce de leche

Voor de afwerking

  • 100 g pure chocolade
  • 2 eetlepels melk
  • 40 g gezouten pinda's grof gehakt

Instructies
 

  • Klop de room met vanille en bloemsuiker lobbig tot yoghurtdikte (met de klopper).
  • Roer er de fleur de sel door.
  • Bekleed een cakevorm met plasticfolie.
  • Spatel er een bodempje room in.
  • Leg daarop een laag boterwafels en verdeel er 1/3 van de pinda's over.
  • Spatel er 1/3 van de room op.
  • Lepel er drie eetlepels dulce de leche bij, en marmer door de room met een koffielepel.
  • Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, en eindig met een laag room met dulce de leche.
  • Dek goed af met plasticfolie en zet minstens 6u, maar liefst een hele nacht in de vriezer.
  • Neem de ijstaart uit de vriezer en keer om op een taartplateau. Verwijder de folie.
  • Smelt de chocolade samen met de melk in de microgolfoven. Roer glad.
  • Spatel de chocolade over de ijstaart en strijk glad met een (palet)mes.
  • Verdeel er de gehakte pinda's over.
  • Serveer de snelle snickers ijstaart.
Trefwoord boterwafels, chocolade, ijs, ijstaart, pinda
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!