Ga terug
+ servings
Opgeklopte feta met za'atar / www.eenlepeltjelekkers.be

Opgeklopte feta met za'atar en citroen

Deze opgeklopte feta met za'atar is luchtig, hartig en fris. Daarenboven staat hij binnen de 5 minuten op tafel. Het perfecte hapje!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Afwerking 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Grieks
Porties 6 personen

Equipment

  • staafmixer of foodprocessor

Ingrediënten
  

  • 4 takjes munt alleen de blaadjes + extra voor de afwerking
  • 200 g feta
  • 140 g opgeklopte roomkaas type St Môret of Philadelphia
  • 1 eetlepel lookolie + extra voor de afwerking
  • 1/2 citroen alleen het sap
  • 1,5 theelepel za’atar o.a. bij Delhaize en Albert Heijn
  • dukkah bijv. van Mill & Mortar in sommige AD Delhaizes, of zelfgemaakt, ev. te vervangen door fijngehakte pistaches en amandelen, gemengd met sesamzaadjes
  • granaatappelpitjes
  • enkele plakjes citroen

Instructies
 

  • Hak de muntblaadjes fijn in de SliceSy of foodprocessor.
  • Voeg er feta, roomkaas, lookolie, citroensap en za’atar aan toe.
  • Mix tot je een gladde crème bekomt.
  • Schep de opgeklopte feta op een bord.
  • Werk af met dukkah, olijfolie, granaatappelpitjes, enkele plakjes citroen en muntblaadjes.
  • Serveer de opgeklopte feta met kleurrijke groenten om te dippen, of met geroosterd pitabrood.
Trefwoord citroen, feta, granaatappel, look, munt, roomkaas, za'atar
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!