4takjesmuntalleen de blaadjes + extra voor de afwerking
200gfeta
140gopgeklopte roomkaastype St Môret of Philadelphia
1eetlepellookolie+ extra voor de afwerking
1/2citroenalleen het sap
1,5theelepelza’ataro.a. bij Delhaize en Albert Heijn
dukkahbijv. van Mill & Mortar in sommige AD Delhaizes, of zelfgemaakt, ev. te vervangen door fijngehakte pistaches en amandelen, gemengd met sesamzaadjes
granaatappelpitjes
enkele plakjes citroen
Direct in je mandje bij
Instructies
Hak de muntblaadjes fijn in de SliceSy of foodprocessor.
Voeg er feta, roomkaas, lookolie, citroensap en za’atar aan toe.
Mix tot je een gladde crème bekomt.
Schep de opgeklopte feta op een bord.
Werk af met dukkah, olijfolie, granaatappelpitjes, enkele plakjes citroen en muntblaadjes.
Serveer de opgeklopte feta met kleurrijke groenten om te dippen, of met geroosterd pitabrood.