Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met vijgen en geroosterde groenten
Deze salade met vijgen is een perfecte herfstige lunch, maat doet het ook uitstekend als voorgerecht op een feestje.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Oventijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
45
minuten
min
Gang
Salade, Voorgerecht
Keuken
Belgisch, Italiaans
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
rode biet
gewassen
2
eetlepels
balsamicoazijn
peper en zout
4
wortels
uiteinden verwijderd en geschild
1
kleine venkel
schoongemaakt en harde kern verwijderd
1
rode ui
gepeld en schoongemaakt
5
takjes
tijm
2
eetlepels
olijfolie
1
handvol
walnoten
grof gehakt
1
eetlepel
ahornsiroop
200
g
radicchio
of roodlof
4
vijgen
gewassen, puntige uiteinden verwijderd en in partjes gesneden
handvol munt
alleen de blaadjes, gehakt
150
g
gorgonzola dolce
uit de kaaswinkel of gorgonzola met mascarpone (ev. te vervangen door geitenkaas)
Voor de dressing
4
eetlepels
walnotenolie
2
eetlepels
balsamico azijn
1
theelepel
scherpe mosterd
peper en zout
Direct in je mandje bij
Instructies
Verwarm de oven door op 200 °C.
Leg de rode biet op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met balsamico. Kruid met peper en zout en verpak in folie.
Pof de biet 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven tot een mes er vlot doorgaat.
Snijd de wortels en venkel in repen, en de ui in partjes.
Leg samen met de tijm in een ovenschaal en giet er de olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
Rooster 30 minuten in de oven (schuif na 20 minuten bij de rode biet in de oven) .
Schep de walnoten om met de ahornsiroop en doe in een ovenbestendig schaaltje.
Rooster in 10 minuten goudbruin in de oven (schuif na 40 minuten bij de rode biet in de oven).
Laat de groenten en walnoten afkoelen tot kamertemperatuur.
Pel de biet en snijd in blokjes. Gebruik handschoenen als je geen bloedrode vingers wilt.
Klop intussen de dressing door alle ingrediënten te mengen en naar smaak bij te kruiden met peper en zout.
Verdeel de radicchio over 4 borden.
Leg er de geroosterde groenten en vijgen op.
Besprenkel met de dressing en strooi er de munt en walnoten over.
Lepel er de kaas bij.
Serveer de salade met vijgen en geroosterde groenten.
Trefwoord
blauwe kaas, geitenkaas, gorgonzola, munt, radicchio, rode biet, salade, tijm, venkel, vijgen, wortel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!