Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een rechthoek van +/- 3 mm dik.
Smeer er voorzichtig het chocolademengsel op.
Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een worst.
Snijd de deegrol in de lengte open zodat je de lagen deeg en chocolade ziet.
Druk de twee delen bovenaan vast en ‘vlecht’ over elkaar (boven en onder elkaar draaien).
Druk ook de uiteinden aan elkaar vast.
Leg in een ingevette en met bakpapier beklede cake- of broodvorm, dek af met plasticfolie en laat +/- 3 u op kamertemperatuur rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang.
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Verwijder de plasticfolie, doreer het oppervlak met een mengsel van dooier en melk (samen losgeklopt), en dek af met aluminiumfolie.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder nadien de folie en bak nog 30 à 40 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er droog uitkomt.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
Ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.