Linguine met tonijn en tomaat
In een handomdraai op tafel met ingrediënten die iedereen in huis heeft: deze linguine met tonijn en tomaat is hét perfecte avondmaal.
Bereidingstijd 20 minuten min
Kooktijd pasta 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
- 300 g linguine
- olijfolie
- 1 ui schoongemaakt en fijngesneden
- 1 teentje look geperst
- 1 courgette zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 300 g gemengde tomaten kerstomaten gehalveerd, grotere exemplaren in stukjes gesneden
- 1 glas droge witte wijn
- 1 blikje tonijn in eigen nat 160 g, duurzaam gevangen
- 100 g babyspinazieblaadjes
- 5 takjes oregano alleen de blaadjes
- peper en zout
- 1 handvol pijnboompitten geroosterd
Direct in je mandje bij
Kook de linguine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af maar bewaar één pollepel van het kookvocht.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur.
Stoof er ui en look in aan tot glazig.
Verhoog het vuur, voeg de courgette toe en bak even mee.
Voeg ook de tomaten toe en stoof mee tot de tomaten hun vocht beginnen afgeven.
Blus met witte wijn en kookvocht van de pasta.
Voeg tonijn en spinazie toe.
Roer de linguine en oregano door het tonijnmengsel.
Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Verdeel de pasta over 4 borden.
Werk af met pijnboompitten.
Serveer de linguine met tonijn en tomaat.
Trefwoord courgette, pasta, spinazie, tomaat, tonijn