Ga terug
+ servings
Linguine met tonijn en tomaat / www.eenlepeltjelekkers.be

Linguine met tonijn en tomaat

In een handomdraai op tafel met ingrediënten die iedereen in huis heeft: deze linguine met tonijn en tomaat is hét perfecte avondmaal.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Kooktijd pasta 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • sauteerden

Ingrediënten
  

  • 300 g linguine
  • olijfolie
  • 1 ui schoongemaakt en fijngesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1 courgette zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 300 g gemengde tomaten kerstomaten gehalveerd, grotere exemplaren in stukjes gesneden
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 blikje tonijn in eigen nat 160 g, duurzaam gevangen
  • 100 g babyspinazieblaadjes
  • 5 takjes oregano alleen de blaadjes
  • peper en zout
  • 1 handvol pijnboompitten geroosterd

Instructies
 

  • Kook de linguine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af maar bewaar één pollepel van het kookvocht.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur.
  • Stoof er ui en look in aan tot glazig.
  • Verhoog het vuur, voeg de courgette toe en bak even mee.
  • Voeg ook de tomaten toe en stoof mee tot de tomaten hun vocht beginnen afgeven.
  • Blus met witte wijn en kookvocht van de pasta.
  • Voeg tonijn en spinazie toe.
  • Roer de linguine en oregano door het tonijnmengsel.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over 4 borden.
  • Werk af met pijnboompitten.
  • Serveer de linguine met tonijn en tomaat.
Trefwoord courgette, pasta, spinazie, tomaat, tonijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!