Ga terug
+ servings
Snelle lasagne met chorizo en oregano / www.eenlepeltjelekkers.be

Snelle lasagne met chorizo en oregano

Echte "comfort food", maar dan een stuk sneller én lichter dan de traditionele variant: dat is deze snelle lasagne met chorizo en oregano.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 1 uur
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • sauteerpan
  • mengkom
  • ovenschotel
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 250 g verse lasagnevellen
  • 2 bollen buffelmozzarella in stukken getrokken
  • 50 g parmezaan geraspt
  • peper en zout
  • enkele takjes oregano ter garnering

Voor de tomatensaus

  • 200 g chorizo in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 uien schoongemaakt en grof gehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 300 g varkens-kalfsgehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml rode vermouth
  • 700 ml passata
  • 10 takjes verse oregano alleen de blaadjes

Voor de kaassaus

  • 450 g ricotta
  • 100 ml lichte room
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte parmezaan

Instructies
 

  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Doe er de chorizoblokjes in en roerbak tot ze lichtjes beginnen kleuren.
  • Schep de meeste olie uit de pan en zet het vuur iets lager.
  • Voeg ui en look toe en bak glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Lepel er de tomatenpuree bij en bak even mee tot de puree zich goed vermengd heeft met het gehaktmengsel.
  • Blus met vermouth en laat verdampen.
  • Voeg de passata toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • Roer er de oreganoblaadjes door.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Roer ricotta, room, eieren en parmezaan door elkaar.
  • Kruid bij met flink wat zout en zwarte peper van de molen.
  • Lepel een dun laagje tomatensaus op de bodem van een grote ovenschaal.
  • Leg er 1/3 van de lasagnebladen op.
  • Verdeel er de helft van de tomatensaus en 1/3 van het kaasmengsel over.
  • Herhaal.
  • Leg er de laatste lasagnevellen op, lepel er de overgebleven kaassaus over en verdeel er mozzarella en parmezaan over.
  • Garneer met het grootste deel van de oregano.
  • Schuif in de oven en bak in 25 à 30 minuten goudbruin.
  • Werk af met de laatste oreganoblaadjes voor wat extra kleur.
  • Serveer de snelle lasagne met chorizo en oregano.
Trefwoord chorizo, gehakt, lasagne, mozzarella, oregano, parmezaan, pasta, ricotta, room, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!