Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur.
Doe er de chorizoblokjes in en roerbak tot ze lichtjes beginnen kleuren.
Schep de meeste olie uit de pan en zet het vuur iets lager.
Voeg ui en look toe en bak glazig.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Lepel er de tomatenpuree bij en bak even mee tot de puree zich goed vermengd heeft met het gehaktmengsel.
Blus met vermouth en laat verdampen.
Voeg de passata toe en laat 10 minuten pruttelen.
Roer er de oreganoblaadjes door.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer ricotta, room, eieren en parmezaan door elkaar.
Kruid bij met flink wat zout en zwarte peper van de molen.
Lepel een dun laagje tomatensaus op de bodem van een grote ovenschaal.
Leg er 1/3 van de lasagnebladen op.
Verdeel er de helft van de tomatensaus en 1/3 van het kaasmengsel over.
Herhaal.
Leg er de laatste lasagnevellen op, lepel er de overgebleven kaassaus over en verdeel er mozzarella en parmezaan over.
Garneer met het grootste deel van de oregano.
Schuif in de oven en bak in 25 à 30 minuten goudbruin.
Werk af met de laatste oreganoblaadjes voor wat extra kleur.
Serveer de snelle lasagne met chorizo en oregano.