3limoenrasp van 1 limoen, en sap van 3 limoenen apart gehouden
1eetlepelgemberpoeder
1teentjelookgepeld en grof gesneden
2eetlepelsworcestersaus
1/2theelepelfijn zeezout
3eetlepelsarachide-olie
Voor de mangosalsa
1mangogeschild & ontpit, in blokjes
1rode paprikasteelaanzet en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
1sjalotschoongemaakt en fijngehakt
4plakjesopgelegde jalapeñofijngehakt (of minder/meer, naar eigen smaak)
1/2kleine komkommergeschild en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
1boskoriandergehakt
2eetlepelsgeroosterde kokosschilfers
1/2limoenalleen het sap
1/2theelepelfleur de sel
Om te serveren
gekookte rijst
limoenpartjes
extra koriander
geroosterde kokosschilfers
Direct in je mandje bij
Instructies
Halveer de kip overlangs zodat je 4 dunne filets krijgt.
Mix alle ingrediënten voor de marinade samen in de blender. Proef en voeg eventueel naar smaak wat extra dadelsiroop of limoensap toe.
Laat de kip minstens 2u, maar liefst een hele nacht marineren. Ik doe dat in een grote diepvrieszak, die ik op een schaaltje in de koelkast leg. Maar in een ondiepe schaal, afgedekt met plasticfolie, kan natuurlijk ook.
Voor de mangosalsa meng je alle ingrediënten.
Proef en kruid naar smaak bij (extra pit: meer jalapeño, te vlak van smaak: meer zout, te zoet: meer limoensap).
Zet koel weg tot gebruik.
Verwarm de barbecue (of grilpan) voor.
Haal de kipfilets uit de marinade en dep droog.
Bak ze aan beide zijden goudbruin en gaar, in ongeveer 4 minuten per kant.
Schik de kip op een bord met rijst en mangosalsa.
Garneer met limoenpartjes, extra koriander en geroosterde kokos.