Ga terug
+ servings
Caraïbische kip in mangomarinade FB / www.eenlepeltjelekkers.be

Zoetzure kip van de barbecue in mangomarinade

Deze zoetzure kip in mangomarinade fleurt elk feest op. Serveer hem met frisse mangosalsa en wat gekookte rijst, en je BBQ party is compleet!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Caraïbisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets

Voor de marinade

  • 1 mango geschild en ontpit, in blokjes
  • 4 lente-uien schoongemaakt en in grove stukken
  • 3 eetlepels dadelsiroop of honing
  • 1 theelepel sriracha of andere pikante chilisaus
  • 3 limoen rasp van 1 limoen, en sap van 3 limoenen apart gehouden
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 teentje look gepeld en grof gesneden
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 3 eetlepels arachide-olie

Voor de mangosalsa

  • 1 mango geschild & ontpit, in blokjes
  • 1 rode paprika steelaanzet en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 1 sjalot schoongemaakt en fijngehakt
  • 4 plakjes opgelegde jalapeño fijngehakt (of minder/meer, naar eigen smaak)
  • 1/2 kleine komkommer geschild en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 1 bos koriander gehakt
  • 2 eetlepels geroosterde kokosschilfers
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • 1/2 theelepel fleur de sel

Om te serveren

  • gekookte rijst
  • limoenpartjes
  • extra koriander
  • geroosterde kokosschilfers

Instructies
 

  • Halveer de kip overlangs zodat je 4 dunne filets krijgt.
  • Mix alle ingrediënten voor de marinade samen in de blender. Proef en voeg eventueel naar smaak wat extra dadelsiroop of limoensap toe.
  • Laat de kip minstens 2u, maar liefst een hele nacht marineren. Ik doe dat in een grote diepvrieszak, die ik op een schaaltje in de koelkast leg. Maar in een ondiepe schaal, afgedekt met plasticfolie, kan natuurlijk ook.
  • Voor de mangosalsa meng je alle ingrediënten.
  • Proef en kruid naar smaak bij (extra pit: meer jalapeño, te vlak van smaak: meer zout, te zoet: meer limoensap).
  • Zet koel weg tot gebruik.
  • Verwarm de barbecue (of grilpan) voor.
  • Haal de kipfilets uit de marinade en dep droog.
  • Bak ze aan beide zijden goudbruin en gaar, in ongeveer 4 minuten per kant.
  • Schik de kip op een bord met rijst en mangosalsa.
  • Garneer met limoenpartjes, extra koriander en geroosterde kokos.
Trefwoord barbecue, grillen, kip, kipfilet, komkommer, koriander, limoen, mango
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!