Ga terug
+ servings
Plattekaastaart met aardbeien en limoen / www.eenlepeltjelekkers.be

Plattekaastaart met aardbeien en limoen

Deze plattekaastaart met aardbeien ziet er spectaculair uit, maar is makkelijk en snel te maken. Verse kaas, aardbeien en limoen: heerlijk.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 40 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Gang Dessert, Gebak, Nagerecht, taart
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • foodprocessor
  • springvorm van 22 cm diameter
  • kookpot

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 180 g speculaas
  • 75 g boter

Voor de vulling

  • 3 blaadjes gelatine 1,9 g per stuk, bijv. Vahiné uit Delhaize
  • 250 g aardbeien gewassen en kroontjes verwijderd
  • 1 limoen alleen het sap
  • 4 eetlepels vanillesuiker
  • 250 g volle plattekaas
  • 125 g lichte zure room
  • 1 theelepel puur vanille-extract

Voor de afwerking

  • 125 ml volle room min. 33% vetgehalte
  • 1 handvol rood fruit aardbeien, frambozen, bosbessen, ...
  • gevriesdroogde frambozen tot poeder gemalen
  • 2 eetlepels pistachenoten tot poeder gemalen
  • enkele blaadjes munt

Instructies
 

  • Mix voor de bodem de speculaasjes samen met de boter in een foodprocessor tot je de textuur van nat zand bekomt.
  • Bekleed een springvorm (22 cm diameter) met bakpapier en duw het speculaasmengsel op de bodem plat met de bolle kant van een lepel.
  • Zet in de koelkast om op te stijven.
  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  • Mix de aardbeien samen met het limoensap glad en zeef (om de zaadjes te verwijderen).
  • Roer er de suiker door en verwarm tot net onder het kookpunt.
  • Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de aardbeien.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Roer intussen de plattekaas los met zure room en vanille-extract.
  • Meng er het aardbeienmengsel door en giet het geheel over de speculaasbodem.
  • Laat minstens 2 u en liefst een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Klop voor de afwerking de room lobbig en verdeel over de taart.
  • Garneer met rood fruit, frambozen- en pistachepoeder en muntblaadjes.
  • Serveer de plattekaastaart met aardbeien en limoen.
Trefwoord aardbeien, kaastaart, kwark, limoen, no bake, plattekaas, vanille, verse kaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!