Smelt de boter in een ruime kookpot met dikke bodem (Le Creuset 22 cm is ideaal).
Stoof er op zacht vuur sjalot en look in aan tot glazig maar niet gekleurd.
Snijd intussen de pompoen in blokjes van +/- 1 cm. Het is niet nodig om ze na te meten: bedoeling is dat ze niet veel groter zijn dan de pasta.
Zet het vuur hoger, voeg de pompoenblokjes, nootmuskaat en harissa toe en bak 5 minuten onder af en toe roeren.
Voeg dan ook de pasta toe en bak mee tot alle buisjes bedekt zijn met een laagje boter.
Blus met groentebouillon en breng aan de kook.
Draai het vuur zachter en laat gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Zet het vuur uit, voeg de rucola toe en roer tot geslonken.
Meng er nu ook de balsamicocrème, verkruimelde feta en walnoten door.
Werk af met zwarte peper van de molen.
Serveer de eenpanspasta met pompoen en feta.