Ga terug
+ servings
Eenpanspasta met pompoen en feta / www.eenlepeltjelekkers.be

Eenpanspasta met pompoen en feta

Deze eenpanspasta met pompoen en feta is eentje van de betere soort. Want: één pan! Veel groentjes! Veel smaak! Weinig werk en afwas! Altijd een hit!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta, Vegetarisch
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot met dikke bodem

Ingrediënten
  

  • een flinke klont boter
  • 2 sjalotten schoongemaakt en fijn gehakt
  • 2 dikke teentjes look geperst
  • 1/2 butternutpompoen geschild en zaadlijsten verwijderd
  • 1/2 nootmuskaat vers geraspt
  • 1/2 tl harissa
  • 500 g mini penne of een andere kleine pastasoort
  • 1 l groentebouillon
  • 75 g rucola
  • 1 el balsamicocrème
  • 200 g feta
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

  • Smelt de boter in een ruime kookpot met dikke bodem (Le Creuset 22 cm is ideaal).
  • Stoof er op zacht vuur sjalot en look in aan tot glazig maar niet gekleurd.
  • Snijd intussen de pompoen in blokjes van +/- 1 cm. Het is niet nodig om ze na te meten: bedoeling is dat ze niet veel groter zijn dan de pasta.
  • Zet het vuur hoger, voeg de pompoenblokjes, nootmuskaat en harissa toe en bak 5 minuten onder af en toe roeren.
  • Voeg dan ook de pasta toe en bak mee tot alle buisjes bedekt zijn met een laagje boter.
  • Blus met groentebouillon en breng aan de kook.
  • Draai het vuur zachter en laat gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
  • Zet het vuur uit, voeg de rucola toe en roer tot geslonken.
  • Meng er nu ook de balsamicocrème, verkruimelde feta en walnoten door.
  • Werk af met zwarte peper van de molen.
  • Serveer de eenpanspasta met pompoen en feta.
Trefwoord feta, pompoen, rucola, walnoten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!