Mix de koekjes samen met de gesmolten boter fijn in een foodprocessor tot ze de textuur van nat zand hebben.
Schep in een taartvorm met losse bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Maak ook een opstaand randje tegen de kant.
Zet de taartvorm 30 minuten in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in koud water (zie inleiding).
Snijd de vanillestok open en schraap er de zaadjes uit.
Meng stok en zaden met room, kristalsuiker en vanillesuiker en verwarm tot de suiker opgelost is.
Laat de gelatineblaadjes uitlekken, neem de pot van het vuur en los er al roerend de gelatine in op.
Laat +/- 30 minuten infusen, roer af en toe zodat de gelatine nog niet begint op te stijven.
Roer de kefir los met het citroensap.
Roer er het roommengsel door.
Giet dit op de koekjesbodem en laat minstens 2u, en liefst een hele nacht opstijven in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon en halveer. Grote exemplaren kan je in 4 snijden.
Ontvorm de taart en leg op een schotel.
Verdeel er de aardbeien over en werk af met enkele muntblaadjes.
Serveer de panna cotta taart met aardbeien.