Panzanella met burrata en muntpesto
Deze panzanella met burrata en muntpesto is een frisse salade met seizoensgroenten en -fruit en pure smaken. Origineel en buitengewoon lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken Italiaans
- 1 ciabatta
- 1/2 cavaillon geschild en zaadlijsten verwijderd
- 4 tomaten kern verwijderd
- 2 perziken pit verwijderd
- 250 g mini komkommers of 1 gewone komkommer zonder zaadlijsten
- een handvol kerstomaten
- 1 bosje basilicum
- 4 takjes munt
- 1 eetlepel roze peperkorrels
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- fleur de sel en zwarte peper van de molen
Voor de muntpesto
- 1 eetlepel pistachenoten
- 30 g pecorino
- 1/2 bosje munt
- 5 eetlepels olijfolie
- 1/2 citroen alleen de zeste
Om te serveren
- 6 sneden gandaham
- 1 bol burrata
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ciabatta in sneden en bak 10 minuten in de oven tot het brood goudbruin en knapperig is.
Laat afkoelen op een rooster.
Snijd de cavaillon en tomaten in stukjes.
Snijd de perziken in partjes, de komkommer in plakjes en halveer de kerstomaten.
Hak de kruiden fijn.
Meng met het fruit en de groenten.
Vijzel de roze peperkorrels en roer samen met olijfolie en azijn door de salade.
Breek het brood in stukken en meng eveneens door de salade.
Kruid royaal bij met fleur de sel en enkele draaien van de pepermolen.
Voor de muntpesto
Mix pistachenoten, pecorino, munt, olijfolie en citroenrasp tot een gladde pesto. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Trefwoord brood, komkommer, meloen, munt, perzik, pistache, tomaat