Ga terug
+ servings
Panzanella met burrata en muntpesto in schaal met lepel

Panzanella met burrata en muntpesto

Deze panzanella met burrata en muntpesto is een frisse salade met seizoensgroenten en -fruit en pure smaken. Origineel en buitengewoon lekker!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 ciabatta
  • 1/2 cavaillon geschild en zaadlijsten verwijderd
  • 4 tomaten kern verwijderd
  • 2 perziken pit verwijderd
  • 250 g mini komkommers of 1 gewone komkommer zonder zaadlijsten
  • een handvol kerstomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 4 takjes munt
  • 1 eetlepel roze peperkorrels
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • fleur de sel en zwarte peper van de molen

Voor de muntpesto

  • 1 eetlepel pistachenoten
  • 30 g pecorino
  • 1/2 bosje munt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen alleen de zeste

Om te serveren

  • 6 sneden gandaham
  • 1 bol burrata

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de ciabatta in sneden en bak 10 minuten in de oven tot het brood goudbruin en knapperig is. 
Laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd de cavaillon en tomaten in stukjes. 
Snijd de perziken in partjes, de komkommer in plakjes en halveer de kerstomaten. 
Hak de kruiden fijn.
  • Meng met het fruit en de groenten. 

  • Vijzel de roze peperkorrels en roer samen met olijfolie en azijn door de salade.

  • Breek het brood in stukken en meng eveneens door de salade. 
Kruid royaal bij met fleur de sel en enkele draaien van de pepermolen.

Voor de muntpesto

  • 
Mix pistachenoten, pecorino, munt, olijfolie en citroenrasp tot een gladde pesto. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Om te serveren

  • Schep de salade in een serveerschaal en drapeer er de gandaham op. 
Leg er de burrata bij en lepel er hier en daar wat pesto op.
  • Serveer de panzanella met burrata en muntpesto.
Trefwoord brood, komkommer, meloen, munt, perzik, pistache, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!