Ga terug
+ servings
Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos op cement met vetvrij papier en twee lepels

Ontbijtrepen met frozen yoghurt en framboos

Deze ontbijtrepen met frozen yoghurt zijn een zomers ontbijt, dat je makkelijk kan meenemen. Begin je dag met een ijsje!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Invriezen 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Brunch, Dessert, Nagerecht, Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 20 repen

Equipment

  • foodprocessor
  • rechthoekige (bak)vorm +/- 20 x 25 cm
  • bakpapier
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 150 g havermout
  • 50 g hazelnoten
  • 8 gedroogde vijgen steelaanzet verwijderd
  • 2 eetlepels notenpasta van 100% amandelen
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 1 eetlepel honing

Voor de topping

Voor de afwerking

  • 8-tal frambozen

Instructies
 

Voor de bodem

  • Mix alle ingrediënten samen grof in een foodprocessor.
  • Schep op de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en druk goed plat met de achterkant van een lepel.

Voor de topping

  • Schep de kwark op de bodem.
  • Mix de frambozen glad met de poedersuiker en duw door een zeef.
  • Lepel hier en daar op de kwark en ga er met een satéstokje door tot je een marmereffect krijgt.
  • Verdeel er de overgebleven frambozen over en laat minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
  • Snijd in repen en serveer.

Notities

Nadat je de repen gesneden hebt, kan je ze in een diepvrieszak terug in de vriezer bewaren. In een goed afgesloten diepvrieszak blijven ze makkelijk 3 maanden goed . 
Trefwoord amandelen, frambozen, granola, havermout, hazelnoten, honing, kokos, kwark, muesli, vanille, verse kaas, yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!