Ga terug
+ servings
Witte chocolademousse close-up / www.eenlepeltjelekkers.be

Witte chocolademousse met aardbeien

Deze witte chocolademousse met aardbeien smaakt heerlijk fris en smeuïg en is eenvoudig te bereiden. Voeg aardbeien en limoen toe voor een licht nagerecht.
3.50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • sauspan
  • (hand)mixer

Ingrediënten
  

  • 1 blaadje gelatine 1,6 g
  • 150 g witte chocolade in gelijke stukken
  • 75 ml volle melk
  • 1 vanillestokje alleen het merg
  • 3 eiwitten
  • 125 ml volle room min. 30% vetgehalte
  • 1 limoen alleen het sap

Voor de aardbeien

  • 250 g aardbeien kroontjes verwijderd
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • 2 takjes munt alleen de blaadjes, fijngehakt

Instructies
 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe chocolade, melk en vanillemerg in een sauspan en laat op zacht vuur smelten.
  • Neem van het vuur en los er het uitgeschudde gelatineblaadje in op.
    Chocolade smelten met melk en vanille / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • Meng room en limoensap en klop op tot yoghurtdikte.
  • Spatel afwisselend een eetlepel eiwit en een eetlepel room door het chocolademengsel tot ze volledig zijn opgenomen en je een luchtige massa bekomt.
    Eiwit en room door chocolade spatelen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Verdeel over 6 glaasjes of potjes en laat minstens 2u opstijven in de koelkast.
  • Snijd intussen de aardbeien in blokjes.
    Aardbeien fijnsnijden en mengen met poedersuiker, limoensap en munt / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Meng met poedersuiker, limoensap en munt.
  • Garneer de witte chocolademousse met het aardbeienmengsel.
  • Serveer.
    Witte chocolademousse close-up / www.eenlepeltjelekkers.be

Notities

  • Smelt de chocolade op laag vuur. Op een inductievuur lukt dat zonder problemen. Op een elektrisch of gasfornuis zou ik een "bain marie" gebruiken.
  • Laat het chocolademengsel niet koken. Blijf bij het vuur en neem de pot onmiddellijk van het vuur als de chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolade goed afkoelen. Voor je verder gaat met de bereiding, is het belangrijk dat de chocolade voldoende afgekoeld is. Idealiter heeft hij dezelfde temperatuur als de room en het eiwit. Om dat proces te versnellen, zet ik de kookpot in een kom gevuld met koud water en roer ik regelmatig.
Trefwoord aardbeien, chocolade, limoen, melk, munt, room, vanille, witte chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!