Visovenschotel van Jamie
Deze visovenschotel is heerlijke comfort food: makkelijk te maken, hartig en vullend. Met een zijdezachte saus, kaas en een krokant korstje van aardappelpuree.
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Brits
5 grote aardappelen geschild en in blokjes 1 klontje boter melk 2 eieren 200 g babyspinazie olijfolie 1 ui fijngehakt 1 wortel in stukjes gesneden 3 dl lichte culinaire room 20% vetgehalte 2 handenvol parmezaanse kaas geraspt 1 citroen uitgeperst 1 tl mosterd 1 bosje peterselie fijngehakt 350 g visfilets zoals zalm, schelvis, kabeljauw, in blokjes 150 g gerookte forel peper en zout nootmuskaat
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Kook de aardappels gaar in gezouten water.
Leg de eieren erbij en laat 8 minuten meekoken. Laat ze nadien afkoelen in koud water.
Giet de aardappels af en pureer met boter en melk tot een smeuïge puree. Kruid naar smaak bij met peper, zout en nootmuskaat.
Stoom intussen de spinazie gaar (of stoof aan in een klontje boter) tot geslonken.
Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Pel de eieren en snijd in vieren.
Bak de ui en wortel ongeveer 5 minuten in een scheutje olijfolie op laag vuur.
Voeg de room toe en breng aan de kook.
Neem van het vuur en roer er parmezaan, citroensap, mosterd en peterselie door.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Verdeel de spinazie en eieren over een ovenschotel.
Verdeel er de visfilets en gerookte forel over.
Giet de saus over de vis.
Schep er de puree op.
Zet de schaal 25 à 30 minuten in de oven tot de puree goudbruin is.
Serveer.
Trefwoord aardappel, aardappelpuree, comfort food, ovenschotel, parmezaan, peterselie, room, spinazie, vis