Ga terug
Hapje met garnalen en de beste cocktailsaus rosé / www.eenlepeltjelekkers.be

Hapje met garnalen en de beste cocktailsaus

Dit hapje met garnalen en de beste cocktailsaus is een echte familiefavoriet: iedereen lust het! Het is daarenboven makkelijk te bereiden.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Borrelhapje
Keuken Belgisch
Porties 15 hapjes

Ingrediënten
  

  • 50 ml volle room min. 35 % vetgehalte
  • 50 ml mayonaise liefst zelfgemaakt
  • 1,5 el ketchup
  • 3 druppels worcestersaus
  • 1/2 el whisky
  • snuifje cayennepeper
  • 1 trostomaat
  • enkele takjes bieslook
  • 2 kroppen little gem (slaharten)
  • 75 g grijze garnalen
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

Maak eerst de cocktailsaus.

  • Klop de room op tot lobbig (yoghurtdikte). 
  • Spatel door de mayonaise. 
  • Meng er ook ketchup, worcestersaus, whisky en een snuifje cayennepeper door. 
  • Zet koel weg tot gebruik. 

Bereid de garnituren.

  • Verwijder de steelaanzet van de tomaten en snijd in kwarten. 
    Ingrediënten hapje met garnalen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Snijd er de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 
  • Snipper de bieslook fijn. 
  • Maak de little gem schoon en maak de blaadjes los. 
    Slablaadjes beleggen met tomaat, garnaal en cocktailsaus / www.eenlepeltjelekkers.be

Om te serveren.

  • Leg de little gem blaadjes op een schotel. 
  • Lepel er wat cocktailsaus in. 
  • Verdeel er de tomaat en garnalen over. 
  • Lepel er nog een klein toefje cocktailsaus op. 
  • Werk af met bieslook en zwarte peper van de molen. 
  • Serveer het hapje met garnalen. 
Trefwoord bieslook, cocktailsaus, feestrecept, garnalen, sla, tomaat