Courgette-ovenschotel met geitenkaas
Deze courgette-ovenschotel met geitenkaas is hartig, vullend, kindvriendelijk en toch origineel: het perfecte comfort food na een lange werkdag.
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Belgisch
- 4 sneden brood zonder korst
- 3 dl melk
- olijfolie
- 2 uien gehakt
- 1 teentje look geperst
- 600 g gemengd gehakt
- 1 eetlepel provençaalse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 bos peterselie fijngehakt
- 200 g spinazie
- peper en zout
- 2 eieren losgeklopt
- 2 courgettes in de lengte in dunne plakken gesneden
- 300 g zure room
- 150 g geitenkaas bûche
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Week het brood in de melk.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
Fruit er ui en look in aan tot glazig.
Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak rul.
Kruid met provençaalse kruiden, paprika en het grootste deel van de peterselie.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot geslonken.
Zet het vuur uit en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Roer de eieren door het melk-broodmengsel.
Giet bij het gehakt.
Stel de ovenschotel samen
Begin met een laag van plakjes courgette.
Schep daarop een laag gehakt.
Ga zo verder tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
Eindig met een laag courgette.
Spatel hierop de zure room.
Snijd de geitenkaas in plakjes en leg op de zure room.
Sprenkel er wat olijfolie over en kruid bij met zwarte peper van de molen.
Schuif in de oven en bak in 25 à 30 minuten goudbruin.
Neem uit de oven en werk af met de overgebleven peterselie.
Serveer de courgette-ovenschotel met geitenkaas.
Trefwoord courgette, gehakt, geitenkaas, ovenschotel, spinazie, zure room