Ga terug
+ servings
Courgette-ovenschotel met geitenkaas / www.eenlepeltjelekkers.be

Courgette-ovenschotel met geitenkaas

Deze courgette-ovenschotel met geitenkaas is hartig, vullend, kindvriendelijk en toch origineel: het perfecte comfort food na een lange werkdag.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 4 sneden brood zonder korst
  • 3 dl melk
  • olijfolie
  • 2 uien gehakt
  • 1 teentje look geperst
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 bos peterselie fijngehakt
  • 200 g spinazie
  • peper en zout
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 courgettes in de lengte in dunne plakken gesneden
  • 300 g zure room
  • 150 g geitenkaas bûche

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Week het brood in de melk.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
  • Fruit er ui en look in aan tot glazig.
  • Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak rul.
  • Kruid met provençaalse kruiden, paprika en het grootste deel van de peterselie.
  • Voeg de spinazie toe en roerbak tot geslonken.
  • Zet het vuur uit en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Roer de eieren door het melk-broodmengsel.
  • Giet bij het gehakt.

Stel de ovenschotel samen

  • Begin met een laag van plakjes courgette.
  • Schep daarop een laag gehakt.
  • Ga zo verder tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
  • Eindig met een laag courgette.
  • Spatel hierop de zure room.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes en leg op de zure room.
  • Sprenkel er wat olijfolie over en kruid bij met zwarte peper van de molen.
  • Schuif in de oven en bak in 25 à 30 minuten goudbruin.
  • Neem uit de oven en werk af met de overgebleven peterselie.
  • Serveer de courgette-ovenschotel met geitenkaas.
Trefwoord courgette, gehakt, geitenkaas, ovenschotel, spinazie, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!