Taartjes met passievrucht en chocoladedeeg
Deze taartjes met passievrucht kan echt iedereen maken: weinig ingrediënten en inspanning, maar wat een indrukwekkend dessert.
Bereidingstijd 30 minuten min
Baktijd 55 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Dessert, Gebak, taart
Keuken Belgisch
- 1 rol kant-en-klaar zanddeeg 230 g
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1 eetlepel melk
- 100 ml slagroom opgeklopt tot yoghurtdikte
- 3 passievruchten alleen de pulp
Voor de vulling
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 110 g suiker
- 130 ml passievruchtensap o.a. te koop bij Makro, of zelf te maken door de pulp van 8 à 10 passievruchten te mixen en door een zeef te duwen
- 2 eetlepels citroensap
Direct in je mandje bij
Voor het deeg
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Doe het zanddeeg samen met de cacao & melk in de foodprocessor.
Mix tot je weer een samenhangend deeg krijgt (dit duurt wel even, desnoods kan je een handje helpen door het deeg tot een bol te kneden).
Rol het weer uit tot dezelfde dikte als het gekochte deeg.
Snijd er 5 deegrondjes uit.
Bekleed taartvormpjes met het deeg.
Leg er een bakpapier en een steunvulling (bakparels of droge peulvruchten of rijst) op.
Bak de deegbodems 10 minuten blind.
Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten.
Laat lichtjes afkoelen op een rooster.
Verlaag de oventemperatuur tot 140 °C.
Voor de vulling
Roer de eieren en eidooiers los met de suiker (enkel losroeren, zeker níet wit kloppen).
Voeg passievruchtensap, citroensap en slagroom toe en roer tot een homogeen mengsel (met zo weinig mogelijk luchtbellen).
Zet de deegbodems op de rooster in de oven.
Vul voorzichtig met het passievruchtenmengsel.
Schuif in de oven en bak 30 à 35 minuten tot de vulling net gestold is.
Laat afkoelen op een rooster.
Ontvorm.
Trefwoord chocolade, citroen, passievrucht, zanddeeg