Ga terug
+ servings
Taartjes met passievrucht en chocoladedeeg / www.eenlepeltjelekkers.be

Taartjes met passievrucht en chocoladedeeg

Deze taartjes met passievrucht kan echt iedereen maken: weinig ingrediënten en inspanning, maar wat een indrukwekkend dessert.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Baktijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Dessert, Gebak, taart
Keuken Belgisch
Porties 5 taartjes

Equipment

  • foodprocessor
  • deegrol

Ingrediënten
  

  • 1 rol kant-en-klaar zanddeeg 230 g
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 100 ml slagroom opgeklopt tot yoghurtdikte
  • 3 passievruchten alleen de pulp

Voor de vulling

  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 110 g suiker
  • 130 ml passievruchtensap o.a. te koop bij Makro, of zelf te maken door de pulp van 8 à 10 passievruchten te mixen en door een zeef te duwen
  • 2 eetlepels citroensap

Voor de afwerking

  • 150 ml slagroom

Instructies
 

Voor het deeg

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Doe het zanddeeg samen met de cacao & melk in de foodprocessor.
  • Mix tot je weer een samenhangend deeg krijgt (dit duurt wel even, desnoods kan je een handje helpen door het deeg tot een bol te kneden).
  • Rol het weer uit tot dezelfde dikte als het gekochte deeg.
  • Snijd er 5 deegrondjes uit.
  • Bekleed taartvormpjes met het deeg.
  • Leg er een bakpapier en een steunvulling (bakparels of droge peulvruchten of rijst) op.
  • Bak de deegbodems 10 minuten blind.
  • Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten.
  • Laat lichtjes afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 140 °C.

Voor de vulling

  • Roer de eieren en eidooiers los met de suiker (enkel losroeren, zeker níet wit kloppen).
  • Voeg passievruchtensap, citroensap en slagroom toe en roer tot een homogeen mengsel (met zo weinig mogelijk luchtbellen).
  • Zet de deegbodems op de rooster in de oven.
  • Vul voorzichtig met het passievruchtenmengsel.
  • Schuif in de oven en bak 30 à 35 minuten tot de vulling net gestold is.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Ontvorm.

Voor de afwerking

  • Werk de taartjes af met wat slagroom en passievruchtenpulp.
  • Serveer de taartjes met passievrucht en chocoladedeeg.
Trefwoord chocolade, citroen, passievrucht, zanddeeg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!