Granola met koffie, chocolade en hazelnoot
Met deze granola met koffie kan je de dag meteen goed starten. Een smaakbom als ontbijt, met hazelnoot, chocolade en pecannoten.
Bereidingstijd 10 minuten min
Baktijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Brunch, Ontbijt
Keuken Belgisch
- 50 g hazelnoten
- 50 g pecannoten
- 50 g amandelen
- 30 g zonnebloempitten
- 200 g havermout
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel kardemom
- 1/4 theelepel fijn zeezout
- 50 ml espresso
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels olie arachide of zonnebloemolie
- 50 g zwarte chocolade of andere chocolade die je lekker vindt
Om te serveren
- 2 sinaasappels
- 2 eetlepels rietsuiker
- 3 potjes vanille quark Campina
- vers fruit naar smaak
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 140°C (boven- en onderwarmte).
Hak alle noten grof.
Meng met zonnebloempitten, havermout, kaneel, kardemom en zout.
Roer er de espresso, ahornsiroop en olie door en meng goed.
Stort op een het bakpapier beklede bakplaat en spreid uit tot een enkele laag.
Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep in de helft van de baktijd om.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Hak de chocolade fijn en meng door de granola.
Om te serveren
Halveer de sinaasappels en bestrooi met rietsuiker.
Gril in 10 minuten goudbruin.
Geef elke persoon 1 sinaasappelpart. Lepel er de kwark op en strooi er wat granola over. Geef er naar smaak extra fruit bij.
Serveer.
Trefwoord ahornsiroop, amandelen, brunch, chocolade, havermout, hazelnoten, koffie, ontbijt, pecannoten, zonnebloempitten