Ga terug
+ servings
Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli op bord, met steelpan op de achtergrond

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus is een echte smaakbom, en staat toch in 30 minuten op tafel. Smeuïge pasta met kippenblokjes en beetgare broccoli.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • foodprocessor
  • sauteerpan
  • pastakookpot

Ingrediënten
  

  • 500 g spirelli of andere korte pasta
  • 200 g broccolini of fijne broccoliroosjes
  • 350 g kippenhaasje
  • 1 scheutje olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 250 ml culinaire room 20% vetgehalte
  • peper en zout

Voor de pesto

  • 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
  • 15 g parmezaanse kaas geraspt
  • 3 bosjes basilicum gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie

Voor de afwerking

  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
  • 1 handvol parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

Maak eerst de pesto

  • Doe alle ingrediënten samen in een foodprocessor en mix fijn. Mocht de pesto nog te vast zijn, kan je nog wat extra olijfolie toevoegen.
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Zet opzij tot gebruik.

Maak nu de pasta

  • Kook de pasta gaar in flink gezouten water.
  • Snijd de roosjes van de broccolini en snijd de steeltjes in stukken van +/- 2 cm. Snijd de kip in reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de sauteerpan.
  • Bak er de kip en broccolini 2 minuten in aan.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat even doorkoken.
  • Voeg de pesto en room toe, breng aan de kook en laat nog eens 5 minuten koken.
  • Kruid de saus naar smaak bij met peper en zout.
  • Doe er de pasta bij en roer goed om.

Voor de afwerking

  • Verdeel de pasta over 4 borden.
  • Werk af met basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Trefwoord broccoli, pasta, pesto, room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!