Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli
Deze pasta met pestoroomsaus is een echte smaakbom, en staat toch in 30 minuten op tafel. Smeuïge pasta met kippenblokjes en beetgare broccoli.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
foodprocessor
sauteerpan
pastakookpot
- 500 g spirelli of andere korte pasta
- 200 g broccolini of fijne broccoliroosjes
- 350 g kippenhaasje
- 1 scheutje olijfolie
- 200 ml kippenbouillon
- 250 ml culinaire room 20% vetgehalte
- peper en zout
Voor de pesto
- 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
- 15 g parmezaanse kaas geraspt
- 3 bosjes basilicum gehakt
- 1 teentje knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
Voor de afwerking
- enkele blaadjes basilicum
- 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
- 1 handvol parmezaanse kaas geraspt
Direct in je mandje bij
Maak eerst de pesto
Doe alle ingrediënten samen in een foodprocessor en mix fijn. Mocht de pesto nog te vast zijn, kan je nog wat extra olijfolie toevoegen.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Zet opzij tot gebruik.
Maak nu de pasta
Kook de pasta gaar in flink gezouten water.
Snijd de roosjes van de broccolini en snijd de steeltjes in stukken van +/- 2 cm. Snijd de kip in reepjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de sauteerpan.
Bak er de kip en broccolini 2 minuten in aan.
Voeg de kippenbouillon toe en laat even doorkoken.
Voeg de pesto en room toe, breng aan de kook en laat nog eens 5 minuten koken.
Kruid de saus naar smaak bij met peper en zout.
Doe er de pasta bij en roer goed om.
Trefwoord broccoli, pasta, pesto, room