Snijd de tomaten kruiselings in en leg ze in een kom.
Giet er kokend water over tot ze net onderstaan.
Neem ze na 30 seconden uit de kom en laat afkoelen in ijskoud water.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.
Meng de tomaat met garnalen, bieslook en een beetje citroensap.
Proef en kruid bij met peper en zout.
Voor de saus meng je de mayonaise met de room.
Roer luchtig.
Meng er de ketchup onder.
Werk af naar smaak met worcestersaus, whisky en cayennepeper.
Verwijder de harde uiteinden van de zeekraal (indien nodig, de mijne had geen harde uiteinden).
Doe in een vergiet.
Giet er kokend water over.
Spoel onmiddellijk met koud water en laat afkoelen.
Lepel het garnalenmengsel in een serveerring.
Druk goed aan en verwijder de ring.
Garneer met zeekraal en saus.
Serveer de tomaat-garnaal.