Ga terug
–+ servings
Tomaat-garnaal in een nieuw kleedje / www.eenlepeltjelekkers.be

Tomaat-garnaal in een nieuw kleedje

Deze tomaat-garnaal in een nieuw kleedje is de moderne versie van de klassieker: vertrouwde smaken in een hedendaagse presentatie.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 serveerringen

Ingrediënten
  

  • 3 tomaten
  • 300 g grijze garnalen
  • 1 bosje bieslook gehakt
  • citroensap
  • peper en zout
  • 2 eetlepels mayonaise vers gemaakte
  • 4 eetlepels room +/- 100 ml, lobbig opgeklopt tot yoghurtdikte
  • 1 eetlepel ketchup
  • worcestersaus
  • 1 eetlepel whisky
  • cayennepeper
  • 100 g zeekraal

Instructies
 

  • Snijd de tomaten kruiselings in en leg ze in een kom.
  • Giet er kokend water over tot ze net onderstaan.
  • Neem ze na 30 seconden uit de kom en laat afkoelen in ijskoud water.
  • Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.
  • Meng de tomaat met garnalen, bieslook en een beetje citroensap.
  • Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Voor de saus meng je de mayonaise met de room.
  • Roer luchtig.
  • Meng er de ketchup onder.
  • Werk af naar smaak met worcestersaus, whisky en cayennepeper.
  • Verwijder de harde uiteinden van de zeekraal (indien nodig, de mijne had geen harde uiteinden).
  • Doe in een vergiet.
  • Giet er kokend water over.
  • Spoel onmiddellijk met koud water en laat afkoelen.
  • Lepel het garnalenmengsel in een serveerring.
  • Druk goed aan en verwijder de ring.
  • Garneer met zeekraal en saus.
  • Serveer de tomaat-garnaal.
Trefwoord bieslook, cocktailsaus, garnalen, tomaat, zeekraal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!