Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aziatische gravad lax met komkommersalade
Deze Aziatische gravad lax met komkommersalade is een fris voorgerecht dat je volledig vooraf kan bereiden. Ideaal voor de feesten!
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Rusttijd
1
dag
d
Totale tijd
1
dag
d
30
minuten
min
Gang
Visgerecht, Voorgerecht
Keuken
Aziatisch, Zweeds
Porties
4
personen
Equipment
hakmolentje
of gebruik een vijzel
goed afsluitbare vershouddoos
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor de zalm
50
g
grof zout
30
g
rietsuiker
2
rode chilipepers
5
cm
gember
geraspt
2
limoenen
alleen de zeste
1
eetlepel
korianderzaad
1
theelepel
sesamolie
2
bossen
koriander
500
g
zalmfilet
van het dikke stuk gesneden
60
ml
mirin
1
limoen
alleen het sap
Voor de komkommersalade
1/4
komkommer
zaadlijsten verwijderd
1/2
mango
3
lente-uitjes
5
takjes
koriander
Voor de mirindressing
1
eetlepel
mirin
1/2
limoen
1/2
theelepel
sesamolie
1/2
theelepel
vissaus
1/4
theelepel
korianderpoeder
Voor de afwerking
1
rode chili
in ringen gesneden
sesamzaad
limoen
in partjes
Direct in je mandje bij
Instructies
Voor de zalm
Mix zout, suiker, chili, gember, limoenzeste, korianderzaad en sesamolie in een hakmolen tot een grove pasta.
Leg een bos koriander op de bodem van een goed afsluitbare vershouddoos. Leg daar de zalm op.
Verdeel het zoutmengsel over de zalm; zorg dat de hele bovenkant bedekt is.
Meng mirin en limoensap en giet voorzichtig naast de zalm, zodat je het zout niet wegspoelt.
Verdeel nu de tweede bos koriander over de zalm en sluit de doos af.
Zet 24 u in de koelkast.
Neem de zalm uit de doos, wrijf er het zout en de koriander af en dep droog.
Rol in een schone handdoek en bewaar tot gebruik in de koelkast (max. 4 dagen).
Voor de komkommersalade
Snijd komkommer en mango in fijne reepjes. Hak de lente-ui en koriander fijn.
Meng goed.
Voor de mirindressing
Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Voor de afwerking
Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken en verdeel over 4 borden.
Lepel er wat dressing over.
Schep er in het midden de salade op.
Werk af met chili en sesamzaad.
Serveer de Aziatische gravad lax met limoenpartjes.
Trefwoord
gember, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, mango, mirin, sesamzaad, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!