Brownie met gezouten karamel
Deze brownie met gezouten karamel en zeezout is echte comfort food. Chocolade en karamel: een match made in heaven!
Bereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Dessert, Gebak, Nagerecht, taart
Keuken Belgisch
- 120 g bloem
- 1 snuifje bakpoeder
- 220 g donkerbruine suiker
- 2 eieren
- 120 g karamelpasta of dulce de leche
- 2 theelepel vanille-extract of vanillepasta
- 150 g boter gesmolten
- 150 g pure chocolade callets of in stukken gehakt
- 1/2 theelepel fleur de sel + extra voor de afwerking
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
Meng bloem, bakpoeder en suiker.
Roer er eieren, karamel, vanille en boter door tot je een egaal beslag bekomt.
Spatel er de stukjes chocolade door.
Bekleed een bakvorm van 30 op 20 cm met bakpapier.
Giet er het beslag in.
Verdeel er de fleur de sel over.
Schuif 40 à 45 minuten in de oven tot de randen nét gestold zijn (in het midden mag de brownie nog zacht aanvoelen).
Laat afkoelen op een rooster.
Trefwoord bakken, chocolade, karamel