Ga terug
+ servings
Brownie met gezouten karamel / www.eenlepeltjelekkers.be

Brownie met gezouten karamel

Deze brownie met gezouten karamel en zeezout is echte comfort food. Chocolade en karamel: een match made in heaven!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Dessert, Gebak, Nagerecht, taart
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Equipment

  • mengkom
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 120 g bloem
  • 1 snuifje bakpoeder
  • 220 g donkerbruine suiker
  • 2 eieren
  • 120 g karamelpasta of dulce de leche
  • 2 theelepel vanille-extract of vanillepasta
  • 150 g boter gesmolten
  • 150 g pure chocolade callets of in stukken gehakt
  • 1/2 theelepel fleur de sel + extra voor de afwerking

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
  • Meng bloem, bakpoeder en suiker.
  • Roer er eieren, karamel, vanille en boter door tot je een egaal beslag bekomt.
  • Spatel er de stukjes chocolade door.
  • Bekleed een bakvorm van 30 op 20 cm met bakpapier.
  • Giet er het beslag in.
  • Verdeel er de fleur de sel over.
  • Schuif 40 à 45 minuten in de oven tot de randen nét gestold zijn (in het midden mag de brownie nog zacht aanvoelen).
  • Laat afkoelen op een rooster.
Trefwoord bakken, chocolade, karamel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!