Parelcouscous met scampi en mango
Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Aziatisch, Belgisch
- 250 g parelcouscous o.a. te koop bij Albert Heijn
- olijfolie
- 16 scampi's gepeld en ontdarmd
- curry
- paprikapoeder
- viskruiden of gebruik een andere kruidenmengeling
- 4 lente-uitjes gehakt
- 1 rode chili gehakt
- 2 puntpaprika's of een 10-tal mini-paprika's
- 1 mango geschild en in stukjes gesneden
- 1 limoen
- zout en peper
- koriander fijngehakt
Direct in je mandje bij
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en laat uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak er de scampi's aan beide zijden goudbruin in aan.
Kruid met curry, paprika en viskruiden.
Schep uit de pan.
Voeg de lente-ui en chili toe en bak glazig.
Doe er de paprikablokjes bij en bak verder tot beetgaar.
Meng er de parelcouscous en mango onder en warm goed door.
Knijp er de limoen over uit en kruid naar smaak bij met zout en peper.
Strooi er de gehakte koriander over.
Serveer de parelcouscous met scampi en mango.
Trefwoord chili, couscous, curry, koriander, lente-ui, limoen, mango, paprika, parelcouscous, scampi