Ga terug
–+ servings
Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be

Parelcouscous met scampi en mango

Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Aziatisch, Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 250 g parelcouscous o.a. te koop bij Albert Heijn
  • olijfolie
  • 16 scampi's gepeld en ontdarmd
  • curry
  • paprikapoeder
  • viskruiden of gebruik een andere kruidenmengeling
  • 4 lente-uitjes gehakt
  • 1 rode chili gehakt
  • 2 puntpaprika's of een 10-tal mini-paprika's
  • 1 mango geschild en in stukjes gesneden
  • 1 limoen
  • zout en peper
  • koriander fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak er de scampi's aan beide zijden goudbruin in aan.
  • Kruid met curry, paprika en viskruiden.
  • Schep uit de pan.
  • Voeg de lente-ui en chili toe en bak glazig.
  • Doe er de paprikablokjes bij en bak verder tot beetgaar.
  • Meng er de parelcouscous en mango onder en warm goed door.
  • Knijp er de limoen over uit en kruid naar smaak bij met zout en peper.
  • Strooi er de gehakte koriander over.
  • Serveer de parelcouscous met scampi en mango.
Trefwoord chili, couscous, curry, koriander, lente-ui, limoen, mango, paprika, parelcouscous, scampi
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!